Technopolis: Ei kasvua näkyvissä Jyväskylässä

Kiinteistöyhtiö Technopolis ei ole aloittamassa Lutakon Innovan seuraavan vaiheen rakentamista. Toimitusjohtaja Keith Silverangin mukaan näkymät Jyväskylässä eivät ole kovin kasvuvetoiset.

Tuleva Innova kampus Matkakeskuksesta päin katsottaessa Kuva: Technopolis

Yrityksille toimitlioja tarjoavan kiinteistöyhtiö Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang sanoo, että yhtiö ei ole tässä tilanteessa rakentamassa Lutakon Innova -toimistokompleksin seuraavaa vaihetta.

Vielä vuosi sitten Jykes Kiinteistöistä arvioitiin, että Jyväskylässä tulee vielä pulaa toimitiloista. Silverang puolestaan pitää Jyväskylän näkymiä apeina.

– Me haluamme nähdä kasvua, ja Jyväskylässä näkymät eivät ole kovin kasvuvetoisia. Mielelläni näkisin huomattavasti voimakkaampaa kasvua. Haluaisin saada seuraavan Innova -vaiheen jo käyntiin, Silverang sanoo.

Silverang tunnetaan kasvuyrittäjyyden puolestapuhujana. Perinteistä teollisuutta hän pitää uusien työpaikkojan kannalta vähämerkityksisenä.

– Äänekosken uusi sellutehdas, kuinka moni työllistyy sitä kautta? Ei kovin moni. Perinteinen teollisuus ei tule enää pelastamaan suomalaisia työpaikkoja. Tulevaisuuden työpaikat ovat osaamisintensiivisillä aloilla, ja niitä synnyttävät kasvuyritykset. Ne työllistävät viiden vuoden sisällä viisi kertaa enemmän porukkaa kuin normaalit yritykset, Silverang laukoo.