1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrittäjyys

Kaslink Foods sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna neljä yritystä. Yksi niistä on kouvolalainen Kaslink Oy. Palkittuja yrityksiä yhdistävät kova kasvu ja työntekijöiden arvostus.

Kaslink Foods pakkaa kastikkeita asiakkaiden omilla tuotemerkeillä. Kuva: YLE / Anna Huittinen

Kouvolalainen Kaslink Oy, lempääläläinen Robit Rocktools Ltd, espoolainen Romu Keinänen Oy ja oululainen Tutoris Oy on palkittu valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.

Raati kiitteli yrityksiä niiden kovasta kasvusta ja työntekijöiden arvostuksesta.Vuonna 2001 perustettu Kaslink Foods on erikoismeijeriyritys, joka valmistaa muun muassa laktoosittomia ja vähälaktoosisia maito- ja kermatuotteita sekä useita kastikkeita asiakkaiden omilla tuotemerkeillä.

Yrityksen asiakkaita ovat kaupan keskusliikkeet, markkinointiyhtiöt ja elintarviketeollisuus. Raaka-aineena käytetään vain Suomessa lypsettyä maitoa.

Henkilökunnan määrä ja liikevaihto ovat kasvaneet kuudessa vuodessa keskimäärin yli 50 prosenttia joka vuosi. Myös omistajanvaihdos on hoidettu raadin mukaan esimerkillisesti: Kukkosen perheen pojat ottavat vähitellen vastuun firmasta.

Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Tampereella lauantai-iltana. Palkitut valitsi lautakunta, johon kuuluu edustajia Suomen Yrittäjistä, Suomalaisen Työn Liitosta, Yksityisyrittäjäin Säätiöstä ja Fenniasta.