Länsi-Ruotsi tulvien kourissa

Vesi on tulvinut Göteborgin ympäristössä ja Bohuslänin alueella talojen kellareihin ja liiketiloihin sekä vaikeuttanut liikennettä.

Ulkomaat
Linja-auto ajaa tulvivallatiellä.
SVT

Syysmyrskyn mukaan tuomat rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia Länsi-Ruotsissa lauantaina, kertoo yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Pelastusviranomaiset ovat saaneet ilmoituksia tulvista Länsi-Götanmaalla ja Bohuslänissä sijaitsevista Lysekilistä, Munkedalista, Tanumista ja Strömstadista.

Pelastuslaitokset ovat pumpanneet vettä pois talojen kellareista, ikkunatehtaan tiloista ja kauppakeskuksesta. Vaikka sade on jo loppunut viranomaiset pelkäävät vesimassojen tulvivan seuraavaksi jokien äyräiden yli.

Tulvat ovat vaikuttaneet alueen tie- ja junaliikenteeseen. Vesi on noussut useissa kohdissa Ruotsin länsi-rannikolla kulkevalle valtatie 6:lle. Alueella on myös useita pienempiä teitä, joiden liikenne on katkaistu tulvivan veden takia.

Lisäksi kymmenen ihmistä jouduttiin evakuoimaan paikallisjunasta Strömstadin lähellä, koska vesi vahingoitti rataa.

Ruotsin ilmatieteen laitos on antanut Bohuslänin ja Dalslandin alueille kakkosluokan myrskyvaroituksen.

Varoitus annetaan, kun myrsky voi aiheuttaa yleistä vaara ihmisille, suurta vahinkoa omaisuudelle ja keskeyttää liikennettä.