1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Saame

Maanantaina Utsjoen koulussa ei järjestetä tavallista opetusta

Maanantaina Utsjokisuun koulussa, Utsjoen kirkonkylällä ei järjestetä tavallista opetusta. Rehtori-sivistystoimenjohtaja Laura Arola kertoo, että aamu alkaa yhteisellä tilaisuudella ja sen jälkeen kriisiavustusryhmä on koululla valmiina auttamaan lapsia ja nuoria.

Kuva: Pirita Näkkäläjärvi / Yle

Maanantaina ei järjestetä tavallisia koulutunteja Utsjoen kirkonkylän Utsjokisuun koulussa. Utsjokelainen lukiolaispoika menehtyi perjantaina Utsjoen saamelaislukiossa tapahtuneessa puukotuksessa.

– Huomenna ei ole tavallista opetusta vaan meillä on kriisiavustusryhmä koululla valmiina auttamaan lapsia ja nuoria. Me opettajat, oppilaat ja työntekijät kokoonnumme aluksi aamulla seurakuntatalolle puhumaan tapahtuneesta, kertoo Utsjoen rehtori-sivistystoimenjohtaja Laura Arola.

Sunnuntaina Utsjoella on joikaaja Wimme Saaren konsertti ja hän pitää konsertin vielä maanantaina lapsille ja nuorille.

– Yhteisen aamukokoontumisen jälkeen meillä on maanantaina pitkään suunniteltu Wimme Saaren konsertti. Se toteutetaan kuitenkin sellaisena hiljaisena konserttina. Sen jälkeen pienemmän oppilaat menevät erikseen ja isommille lapsille ja nuorille on järjestetty tarvittaessa lisää aikaa keskusteluun, Arola kertoo.

Erikoispsykologeja Utsjoelle

Kunta lisää myös psykologisia palveluita ensi viikolla. 

– Meillä on perjantaista lähtien ollut kunnan kriisiavustusryhmä päivystämässä. Nyt on kuitenkin tarvetta erikoispsykologeille. Tätä kriisiapua tarvitsevat etenkin ne lapset ja nuoret, jotka tunsivat uhrin hyvin, sanoo Utsjoen kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopio.