Poliisi: Nainen ajoi ilmeisesti tahallaan päin bussia Rautavaaralla

Poliisilla on vahva epäilys siitä, että henkilöautoa kuljettanut nainen ajoi tahallaan bussin eteen Rautavaaralla sunnuntai-iltana.

Kotimaa
Kolaripaikka.
Öistä kuvaa onnettomuuspaikalta.

Poliisin alustavien tutkimusten mukaan henkilöautoa kuljettanut nainen ajoi ilmeisesti tahallaan päin linja-autoa sunnuntai-iltana Rautavaaralla. Tutkintaa johtava rikoskomisario Heikki Mansikka-aho vahvistaa Ylelle poliisin epäilevän vahvasti, että teko oli tahallinen.

– Alustavat kertomukset ja edeltävät tapahtumat viittaavat vahvasti teon tahallisuuteen. Liikenneolosuhteilla ei ole merkitystä, Mansikka-aho sanoo.

Hän ei vielä avaa tarkemmin, mitä hän tarkoittaa edeltävillä tapahtumilla.

– Niitä parasta aikaa selvitetään, tarkempia tietoja ei vielä tässä vaiheessa ole.

Nainen tiesi puolisonsa olevan linja-autossa, jota päin hänen epäillään tahallaan ajaneen. Mansikka-ahon mukaan on vielä vaikea sanoa, valitsiko nainen bussin juuri tämän takia.

Onnettomuudessa menehtyi vuonna 81 syntynyt nurmeslainen nainen ja hänen kolme 1-, 2- ja 6-vuotiasta lastaan. Kaksi nuorinta lapsista oli miehen, joka oli onnettomuusbussissa.

Ensimmäisenä teon tahallisuudesta kertoi MTV (siirryt toiseen palveluun).

Laajat kuulustelut tarpeen

Poliisi tutkii tapausta henkirikoksena eli tappona tai murhana. Tarkempi rikosnimike selviää tutkinnan edetessä. Tapahtumien kulkuun saataneen valoa lähipäivinä.

– Tässä on aika paljon osallisia ja lukuisia kuulusteluja on suoritettava, mutta uskoisin, että tapahtumaan saadaan kuitenkin selvyyttä tämän viikon aikana. Tietysti nytkin on jo jonkin verran saatu alustavaa tietoa, mutta tämä vaatii vielä merkittäviä tarkennuksia, rikoskomisario Mansikka-aho arvioi.

Tämän hetken arvion mukaan kuulusteluja tehdään noin 20. Kuultavana on muun muassa muita linja-auton matkustajia.