KKO myönsi valitusluvan syyttäjälle ja Vihriälälle Nuorisosäätiön lahjusrikosjutussa

Syyttäjä katsoi valituslupahakemuksessaan, että Vihriälä on syyllistynyt törkeän lahjuksen ottamiseen lahjuksen ottamisen sijaan. Vihriälän mukaan hän sai vain laillista vaalitukea eikä ole syyllistynyt rangaistavaan menettelyyn.

Korkein oikeus KKO on myöntänyt valitusluvan syyttäjälle ja Jukka Vihriälälle Nuorisosäätiön lahjusrikosjutussa.

Vihriälä tuomittiin viime vuonna hovioikeudessa kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Korkein oikeus myönsi valitusluvan rajoitetusti. Molemmat osapuolet saivat valitusluvan siitä, onko Vihriälä hovioikeudessa saaman tuomion mukaisesti syyllistynyt lahjuksen ottamiseen tai törkeän lahjuksen ottamiseen niiden etujen osalta, jotka hän sai Nuorisosäätiöltä ja sen läheisyhtiöiltä.

Vihriälälle myönnettiin valituslupa hovioikeudessa saamaansa tuomioon virkavelvollisuuden rikkomisesta, kun hän osallistui Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana Nuorisosäätiötä koskevien avustusten käsittelyyn.

Valituslupa myönnettiin molemmille osapuolille myös rangaistuksen ja menettämisseuraamuksen määräämisestä.

Syyttäjä katsoi valituslupahakemuksessaan, että Vihriälä on syyllistynyt törkeän lahjuksen ottamiseen, eikä vain lahjuksen ottamiseen. Vihriälän mukaan hän sai vain laillista vaalitukea eikä ole syyllistynyt rangaistavaan menettelyyn.

Korkein oikeus hylkäsi muut asiaan liittyneet valituslupahakemukset.