1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Legendaarinen disco elvytetään vielä kerran henkiin

Lohjan Tanhuhovin discossa tanssitaan viimeisen kerran tänä viikonloppuna. Varsinkin 80-luvulla suosittu disco keräsi aikanaan kävijöitä bussilasteittain ympäri Uuttamaata. Toiminta hiipui pikkuhiljaa 90-luvun aikana.

Kotimaan uutiset
Tanhuhovin disco täyttyy julijoista vielä kerran tänä viikonloppuna.
Tanhuhovin retrodiscossa juhlittiin 80-luvun tyyliin myös vuonna 2012.Ismo Jokinen

80-luvulla nuoruuttaan eläneet lohjalaiset ja muutkin pääsevät vielä kerran verestämään discomuistojaan Tanhuhoviin. Puolenkymmentä discon entistä dj:tä järjestää tänä perjantaina Final Countdown -tapahtuman, jonka jälkeen disco puretaan. Reijo Mecklin eli dj Meku muistelee lämmöllä menneitä vuosikymmeniä.

– Ensimmäinen disco oli vuonna 1975. Sen aikainen järjestäjä näki, että nuorilla pitää olla paikka jossa bailata ja nimenomaan limudisco. Siellä oli värivalot, savukoneet, strobot ja muut ja se oli nuorille uutta. Discolle oli tarve ja nuoriso oli myös kunnolla, koska paikka oli heille rakennettu.

Suursuosio jätti osan kävijöistä pihan puolelle

Disco nautti 80-luvulla niin mittavaa suosiota, että läheskään kaikki halukkaat eivät aina mahtuneet sisälle. Discon tapahtumia pystyi kuitenkin seuraamaan myös ulkopuolelta. Sisätiloja tuuletettiin illan aikana sivuovien kautta ja oviaukkojen verkkojen läpi oli suora näköyhteys discoon.

– Niin paljon oli porukkaa, että pihalla joutui kävelemään tunnin ennen kuin pääsi sisään, Reijo Mecklin kertaa.

Tänä viikonloppuna järjestettävässä viimeisessä discossa noudatetaan 80-luvun perinteitä. Musiikki, dj:t ja suurin osa asiakkaistakin on pitkälti samoja kuin discon kulta-aikana. Suurin osa kävijöistä myös pukeutuu aikakauden tyyliin. Lisäksi discon sisustus on pitkälti alkuperäisessä asussa.

Hands Up, Tiputanssi ja YMCA suurimmat hitit

Tanhuhovin discon toiminta hiipui pikkuhiljaa 90-luvun aikana. Ainakaan Mecklin ei osaa sanoa mitään tiettyä syytä suosion laskuun.

– Onhan elämä toki muuttunut kaikella tavalla erilaiseksi. Discotoimintaa ehkä kannattaisi kuitenkin vielä herätellä, koska nuoria toki on edelleen. Aikanaan esimerkiksi Village peoplen YMCA oli sellainen kappale, että kun sen laittoi soimaan niin talo meinasi ratketa. Hands Upin kun soitti niin tanssilattialla ei näkynyt muuta kuin käsiä ja jossain vaiheessa kovin juttu oli Tiputanssi. Onhan näitä hittejä edelleen, joten en haluaisi uskoa, että discoilu olisi kokonaan loppu.

Tanhuhovin discon kaikkien aikojen viimeiset hitaat tanssitaan kuitenkin perjantain ja lauantain välisenä yönä noin klo 01:30. Sen jälkeen discon sisustus puretaan ja tilaan avataan kirpputori tulevan talven aikana.

Lue seuraavaksi