Pääministeri Alexander Stubb Talvisodan alkamisen muistopäivänä Kainuussa

Talvisodan alkamisesta tulee marraskuun lopussa kuluneeksi 75 vuotta. Pääministeri Alexander Stubb osallistuu Kuhmossa järjestettävään talvisotaseminaariin.

Kotimaa
Talvisodan monumentin keskellä on muistomerkki "Avara syli ", jossa on 105 vaskikelloa, yksi jokaista talvisodan päivää kohti.
Sanna Kähkönen / Yle

Pääministeri Alexander Stubb vierailee Kainuussa sunnuntaina 30. marraskuuta. Stubb osallistuu Kuhmo-talossa järjestettävään talvisotaseminaariin, joka on osa valtakunnallista Suomussalmella ja Kuhmossa vietettävää Talvisodan alkamisen muistopäivää.

Talvisodan alkamisesta tulee marraskuun lopussa kuluneeksi 75 vuotta. Muistopäivän suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hän lähettää tilaisuuteen tervehdyksensä.

Muistopäivä alkaa Suomussalmen kirkossa jumalanpalveluksella, jonka jälkeen lasketaan seppeleet Suomussalmen sankarihautausmaalla. Raatteen Portissa on sunnuntaina avoimet ovet, jolloin siellä voi tutustua talvisotanäyttelyyn ja Kainuun Prikaatin kalustoon, kerrotaan järjestelytoimikunnan tiedotteessa.

Talvisotatutkija kertoo sodan merkityksestä

Pääministeri Alexander Stubb puhuu iltapäivällä järjestettävässä talvisotaseminaarissa. Eduskunnan puheenvuoron seminaarissa käyttää puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Seppo Kääriäinen.

Lumipukuisia sotilaita asemissa metsässä.
Talvisodassa Suomen sotilailla oli päällään lumipuvut.SA-kuva

Talvisotatutkija Jussi Kämäräinen käy seminaarissa läpi 75 vuoden takaisia tapahtumia ja niiden merkitystä Kainuulle ja koko Suomelle. Lisäksi seminaarissa esitellään rajavartioston ja puolustusvoimien tämän hetken tilannekuva.

Muistopäivän järjestämisestä vastaavat Suomussalmen kunta, Kuhmon kaupunki ja Kainuun Sanomat.

Muistopäivän tilaisuuksiin on järjestetty linja-autokuljetus Kajaanista, Suomussalmelta ja Kuhmosta.