Lumilautailun tähdet Lahteen itsenäisyyspäiväksi: Emme kilpaile Linnanjuhlien kanssa

Stars of Stadium -tapahtumassa kansainväliset urheilijat kisaavat lumilautailun ja freestyle-hiihdon merkeissä. Suuren rail-kilpailun puitteet nousevat Lahden messukeskuksen kylkeen.

urheilu
Boris Mouton ja Janne Korpi.
Hanna Lumme

Lahdessa järjestetään itsenäisyyspäivänä uudenlainen lumilautailu- ja suksitapahtuma. Viime vuoden tammikuussa Lahden urheilukeskuksessa järjestetty Stars of the Stadium oli järjestäjille kävijämäärän osalta pettymys. Nyt tapahtumaa on uudistettu ajankohtaa, paikkaa ja sisältöä myöten.

– Päädyimme messukeskuksen ja suurhallin parkkialueelle, koska se on laaja ja tasainen alue, johon on helppo rakentaa, kuvailee tapahtumapäällikkö Mikko Kittelä.

Joulukuun kuudentena päivänä Lahden messukeskuksen parkkialueelle nousee kansainvälisten huippu-urheilijoiden tähdittämä lumilautailutapahtuma. Nimiä ei ole vielä julkistettu, jotta mahdolliset loukkaantumiset ja perumiset eivät aiheuta yleisölle pettymyksiä.

Lautailijoiden ja freestyle-hiihtäjien lisäksi ohjelmassa on moottoripyörä-show voltteineen.

– Uskon, että viime talven olympiamenestys on lisännyt kiinnostusta lajeihin. Suomessa on jo hyvä lumilautailukulttuuri ja tietoisuutta siitä on tärkeää lisätä, perustelee Kittelä uskoaan tapahtumaan.

Lumen puute ei pelota

Mutta miten tapahtuma voi saada yleisöä itsenäisyyspäivänä, jos koko kansa kerääntyy perinteiseen tapaan televisioiden ääreen?

– Emme me Linnanjuhlien kanssa ala kilpailla. Meidän ideana on tehdä päiväohjelmaa. Ihmisillä on paljon vapaata, kaupat ovat kiinni ja yleensä istutaan kotona. Miksei siis tultaisi seuraamaan vähän lumilautailua ja freestyle-hiihtoa messukeskukseen? tapahtumapäällikkö Kittelä haastaa.

Ihmisillä on paljon vapaata, kaupat ovat kiinni ja yleensä istutaan kotona.

Mikko Kittelä

Kansainvälisiä urheilijoita vilisevän tapahtuman budjetti on useamman kymppitonnin. Pääsponsorina on Stadiumin urheiluliikeketju, minkä vuoksi myös tapahtuman nimeä on rukattu aavistuksen verran.

– Nimestä putosi "the". Eli uuden tapahtuman nimi Stars of Stadium, kertoo tapahtumapäällikkö Mikko Kittelä.

Hän uskoo, että kuukausi on riittävä aika uudistuneen tapahtuman markkinointiin. Edes mahdollinen lumenpuute ei järjestäjiä pelota.

– Lahdessa oli jo viime viikolla aika raikkaita pakkasia. Silloin lumen tekeminen tykeillä ei ole ongelma. Lisäksi tapahtumapaikan lähellä on kolme jäähallia, jotka tuottavat päivittäin noin 15–20 kuutiota lunta.