1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Mies pyrki Australian parlamenttitaloon Ku Klux Klanin hupussa – "musliminaisten erivapaus seksismiä"

Miehen seurassa oli kaksi muuta miestä, joista toinen oli sonnustautunut musliminaisten niqab-huntuun ja toinen moottoripyöräkypärään. Kasvonsa peittänyttä kolmikkoa ei päästetty eteenpäin.

Kuva: Epa / Lukas Coch

Australiassa kolme miestä on testannut suhtautumista hunnuttautumiseen pyrkimällä sisälle parlamenttitaloon kasvot peitettynä. Ku Klux Klanin huppuun, moottoripyörykypärään ja musliminaisten niqab-huntuun sonnustautuneet miehet pysäytettiin turvatarkastuksessa.

Kolmikko päästettiin sisälle rakennukseen vasta päähineiden riisumisen jälkeen. Nyt miehet sanovat joutuneensa seksismin uhreiksi.

– Musliminaisille on yksi sääntö ja kaikille muille toinen. Se on täyttä seksismiä, jyrisee Ku Klux Klanin valkoinen huppu päässään liikkunut Sergio Redegalli.

Redegallilla oli KKK-huppunsa alla vielä musliminaisten niqab.

Huntukieltoa kannattavien miesten tempaus liittyy parlamenttitalossa noudatettavista säännöistä viime päivinä käytyyn keskusteluun. Keskustelu syttyi, kun parlamentti ilmoitti, että kasvonsa peittäneet vierailijat sijoitetaan jatkossa erilliselle äänieristetyin lasiseinin varustelulle yleisölehterille. Lehterille istutetaan yleensä meluavia koululaisryhmiä.

Uudesta ohjeesta luovuttiin arvosteluryöpyn jälkeen. Parlamentin mukaan musliminaisten kasvot peittävä huntu sallitaan yleisölehterillä, kunhan hunnutetun henkilöllisyys on selvitetty turvatarkastuksessa.