1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

MOT: Siemens haluaa rahansa Sunny Car Centeriltä

Siemens ryhtyi purkamaan sopimusta sen jälkeen, kun julkisuudessa kerrottiin Sambian entisen presidentin lesken mahdollisesta sijoituksesta Sunny Car Centeriin.

Autokauppakeskittymä Sunny Car Centerin mainospylväs Kolmostien varrella Hämeenlinnassa. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Saksalainen jättiyhtiö Siemens on ollut Euroopan suurimmaksi autokaupaksi mainostetun Sunny Car Center -hankkeen suurin yhteistyökumppani. MOT:n tietojen mukaan yhtiö on rahoittanut hanketta usean miljoonan euron kehityslainalla.

Siemens on katkaissut yhteistyösopimuksen ja perää rahojaan takaisin, MOT kertoo maanantaina. Yhtiön mukaan se ei ole saanut selvyyttä, mihin Sunny Car Center on rahat käyttänyt.

Siemens ryhtyi purkamaan yhteistyösopimusta, kun elokuussa kerrottiin Sambian entisen presidentin lesken Regina Chiluban mahdollisesta sijoituksesta Sunny Car Centeriin.

Frederick Chilubaa ja hänen vaimoaan on epäilty Sambian valtion varojen kavalluksesta. Siemensin mukaan yhtiö ei voi olla hankkeessa, jossa on edes epäilys epäeettisestä toiminnasta.

Siemens on lainannut Sunny Car Centerille rahaa autokaupan talotekniikan ja ekologisen energiateknologian kehittämiseksi. Lainaa ei ole maksettu sovitusti takaisin, saksalaisyhtiöstä kerrotaan.

Siemensin mukaan sille ei ole raportoitu riittävästi, mihin Siemensin rahat on käytetty.

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma ei vastannut MOT:n kysymyksiin.

MOT: Satu suuresta autokaupasta. TV1 maanantaina 27.10. klo 20.