Ankkuritalon luovien alojen keskus otti takapakkia

Kotkan kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ei halua olla rahoittamassa keskusta. Kaupungin oli tarkoitus taata Cursorille laina, jolla kehittämisyhtiö olisi hankkinut talon omistukseensa.

Kotka
Kotkan Ankkuri-talo
Antti Kolppo / Yle

Kotkan Ankkuritaloon suunniteltu luovien alojen keskus on ottanut takapakkia. Kaupunginhallitus päätti eilen, ettei kaupunki ole mukana hankkimassa kiinteistöä Cursorin omistukseen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Esitys kaatui äänin 10-3. Ankkurin puolesta äänestivät Pirjo Tujula (vas.), Semi Lommi (vas.) ja Mervi Haakana (vihr.).

Alkuperäinen suunnitelma oli perustaa Stevecon omistuksessa olevaan kiinteistöön luovien alojen keskus niin, että kehitysyhtiö Cursor olisi ostanut kiinteistön ja korjannut sen.

Kotkan kaupungin oli tarkoitus antaa 3,5 miljoonan euron lainatakaus, jotta Cursor olisi voinut hankkia kiinteistön. Edellytyksenä oli, että tiloista olisi pitänyt olla vuokrattuna vähintään 70 prosenttia.

Cursorin mukaan vuokrattavasta huoneistoalasta noin 70 prosenttia oli jo alustavasti vuokrattu. Aiesopimukset tilojen vuokraamisesta oli tarkoitus tehdä tällä viikolla. Ankkurissa olisi suunnitelmien mukaan noin 2300 neliötä vuokrattavia toimitiloja.

Luovien alojen ja liiketoiminnan keskuksen oli määrä aloittaa toimintansa vuoden 2016 alusta. Nyt on tarkoitus selvittää, voiko luovien alojen keskuksen toteuttaa kannattavasti joissakin muissa tiloissa, kuten lakkautettavissa kouluissa.

Juttua muokattu: Korjattu esityksen puolesta äänestäneiden nimet.