1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kirjastot

Lisää rahaa keskustakirjastolle, opetusvirastolle ja sotelle

Helsingin kaupunginhallitus teki kaupunginjohtaja Jussi Pajusen talousarvioesitykseen pieniä muutoksia. Esimerkiksi keskustakirjastoon päätettiin investoida 18 miljoonaa lisää rahaa.

Keskustakirjaston havainnekuva. Kuva: Yle Uutisgrafiikka / Arkkitehtitoimisto ALA Oy

Helsingin kaupunginhallitus on osoittanut lisää rahaa kaupungin opetusviraston ensi vuoden budjettiin. Kaupunginhallitus hyväksyi eilen kaupunginjohtaja Jussi Pajusen talousarvioesityksen, mutta teki siihen pieniä muutoksia. 

Opetusvirastolle myönnetään seitsemän miljoonaa suunniteltua enemmän. Summasta 126 000 kohdennetaan ruotsinkieliselle varhaiskasvatukselle, loppuja rahoista ei ole korvamerkitty.

Lisää rahaa sai myös muun muassa sosiaali- ja terveystoimi (2,5 miljoonaa euroa) ja pelastuslaitos (0,4 miljoonaa euroa). Vaadittavat säästöt tehdään keskushallinnosta ja hallinnon tukipalveluista.

Talousarvio tarvitsee vielä kaupunginvaltuuston hyväksynnän.

18 miljoonaa lisää keskustakirjastolle

Helsingin kaupunginhallitus päätti myös investoida lisää rahaa tulevaisuudessa mahdollisesti rakennettavaan keskustakirjastoon. Keskustakirjastohanke sai 18 miljoonaa euroa lisää rahaa vuosille 2017-2018.

Kirjaston on arvioitu maksavan yhteensä 96 miljoonaa euroa. Aiemmin Helsingin kaupunki on suunnitellut maksavansa rakennuksesta puolet. Näin kaupungin osuus kohoaa siis 66 miljoonaan.

Vastaavat leikkaukset tehdään katujen, liikenneväylien, ratojen ja talojen rakennusinvestoinneista.