Leivon Leipomo yt-neuvotteluihin – työntekijät tyrmistyneitä

Paistopisteet valtaavat markkinoita pakatulta leivältä. Tamperelainen Leivon Leipomo on aloittanut yt-neuvottelut, jotka koskevat tuotannon ja myynnin työntekijöitä.

Kotimaa
Ruisleipiä menossa uuniin Leivon Leipomossa
Marjut Suomi / Yle

Tamperelainen Leivon Leipomo on aloittanut yt-neuvottelut, jotka koskevat tuotannon ja myynnin koko väkeä eli noin sataa henkilöä. Toimitusjohtaja Harri Jaakkolan mukaan tavoitteena on vähentää vajaan parinkymmenen henkilön työpanos irtisanomisilla, osa-aikaistamisilla, lomautuksilla tai eläköitymisillä.

Toimitusjohtaja Harri Jaakkola sanoo, että alalla on menossa rakennemuutos. Kauppojen ja huoltoasemien paistopisteet ovat vallanneet markkinoita pakatulta leivältä.

– Tilanne näyttää pahalta. Ilman vähennystoimia ei selvitä, toimitusjohtaja Harri Jaakkola toteaa.

Tilanne näyttää pahalta. Ilman vähennystoimia ei selvitä.

Harri Jaakkola

Työntekijät ovat ottaneet yt-uutisen tyrmistyneinä vastaan. Pääluottamusmies Jani Tuovinen sanoo tiedotteessaan, että työntekijöiden tavoitteena on torjua irtisanomiset. Esimerkiksi kiertävät lomautukset olisivat irtisanomisia parempi vaihtoehto.

– Samaan aikaan, kun keskustelemme väen vähentämisestä yt-neuvotteluissa, työnantaja on toistuvasti kysynyt ihmisiä ylitöihin, jotta työt on saatu tehtyä. Tämä laittaa epäilemään, ettei oikeasti ole tarvetta vähentää työntekijöitä, arvioi Leivon Leipomon työntekijöiden pääluottamusmies Jani Tuovinen.

Leivon leipomon yt-neuvottelut päättyvät marraskuun puolivälissä.