Yhä useampi nauttii ruokansa mikkeliläiskeksinnön päältä - nano on ravintolan arkea

Mikkeliläiskeksintö leviää S-ryhmän ravintoloihin. S-ryhmän ravintoloiden pöydissä ryhdytään käyttämään tekstiilejä, jotka hylkivät likaa.

Kotimaa
Nestettä nanopinnoitetulla tekstiilillä.
Tefi Oy

S-ryhmän ravintoloiden pöydissä ryhdytään käyttämään Tefismart-kattaustekstiilejä. Suomen lisäksi tuote leviää myös S-ryhmän Pietarissa ja Tallinnassa sijaitseviin S-ryhmän ravintoloihin.

Nanoteknologialla valmistetussa kankaassa on erityistä, että se hylkii likaa. Tämän vuoksi kankaita tarvitsee pestä vähemmän. Tuotteella säästetään yhtiön mukaan esimerkiksi pesukustannuksissa ja vähennetään ympäristövaikutuksia.

Tefismart-liinoja käytetään jo yli 60 000 suomalaisessa ravintolapöydässä. Tekstiileille on haettu kansainvälistä patenttia.

– Tuotteessa uutta on se, että tekstiili muistuttaa lähes täysin puuvillaa. Tämä on tärkeää, kun mennään hienoihin ravintoloihin. Muovipintaiset tekstiilit eivät näytä hyvältä, toimitusjohtaja Jori Rusanen kertoo.

Sopimuksen summaa ei kommentoida tarkemmin, mutta sopimusta pidetään yhtiön kannalta merkittävänä.

– Meillä on pyrkimys päästä tuotteella myös kansainvälisille markkinoille. Neuvotteluja on käyty esimerkiksi Ruotsissa, Virossa ja Saksassa. Tarkoitus on suunnata myös Pohjois-Amerikkaan.

Tuotteita valmistava Rusanen MicroClean valmistaa tuotteita Mikkelissä ja yritys on osa pieksämäkeläistä emoyhtiötä.

Rusanen MicoClean on tiettävästi ainoa Suomessa nanotekstiilejä ravintoloihin valmistava yritys.