Hyppää sisältöön

Synkkä kostaja Etelä-Savosta nousee valkokankaalle, Rendel-seikkailun kuvaus alkoi

Eteläsavolaisen supersankarin seikkailut tallentuvat nyt elokuvaksi. Mikkeliläisen Jesse Haajan luoma Rendel on synkkä hahmo ja synkkä on tarinakin. Kokonaisuudessaan elokuvan on määrä valmistua vuonna 2016, puoli vuotta suunniteltua aikaisemmin.

Rendel-elokuvan teaseria kuvataan Savonlinnassa.
Supersankarielokuva Rendelin teaseria kuvattiin Savonlinnassa.

Elokuvan esittelyjakson kuvaukset alkoivat Savonlinnassa Yritystalo Schaumanissa tiistaina. Jesse Haajan mielestä autiot ja hämärät entisen vaneritehtaan tilat ovat Suomen paras paikka tämän elokuvan tekoon.

Rendelin esittelyjakson, eli teaserin kuvauksissa on mukana viitisenkymmentä henkilöä. Heistä näyttelijöitä on yksitoista, mutta pääroolien tekijöiden nimiä ei vielä paljasteta. Vain Minttu Tamski tiedetään.

Elokuvahanke on myötämäessä

– Homma on menossa enemmän kuin nappiin. Jos kaikki menee niin kuin nyt on menossa, niin aikataulu aikaistuu melkein puolella vuodella. Elokuva valmistuu vuonna 2016. Rahoitus on koossa niin, että elokuva saadaan kokonaan kuvatuksi. Tällä teaserilla vasta käynnistetään rahoituskampanjat,  Jesse Haaja kertoo. Kaikiiaan rahaa menee ehkä poulisen moljoonaa euroa.

Kuitenkin edessä on vielä paljon tekemistä ja huolehtimista. Elokuvaa ei jätetä nettilevityksen varaan, vaan sitä tarjotaan aikaan muissa muodoissa.

– Kyllä tässä ovat sydämen tykytykset jo vaihtuneet vatsahaavan puolelle. Nyt katsotaan, mitä saadaan aikaan. Me lähdetään Suomessa hakemaan teatterilevitystä, sekä jakelua DVD ja muuna tallenteena. Alustavaa kysyntääkin on jo, Haaja kertoo varovasti.

Pahis pahisten keskellä

Itse Rendel on vielä tuntematon hahmo, kuvauspaikalla tummanpuhuvana vilauksena nähty. Tietämättä itsekään tekeekö hyvää vai pahaa, hän etenee kylmäkiskoisesti koston tiellä, kallistuen kuitenkin sankaruuden puolelle. Pahin hahmo elokuvassa on pahaenteiseltä nimeltään Rotikka.

– On aivan mahtavaa olla pahis Rendelissä. Saa irrotella hahmolla, pyöriä naisten kanssa ja pahistella noita kilttejä ihmisiä, luonnehtii vielä nimettömäksi jäävä näyttelijä.

Kun ei roolihahmoissa erityisen puhtaita hyviksiä olekaan, niin täytyy kyllä yrittää olla erityisen pahis ollakseen pahis, Rotikka naurahtaa.

– Hahmossa on tosin myös mammanpoikaa, mutta pahis hän on tekojen kautta. Tarinan hämärät businekset eivät päivänvaloa kestä , Rotikka sanoo vakavammin.

Yhtä kaikki, ohjaaja Jesse Haajan jännityksen elokuvan onnistumisesta Rotikkakin jakaa. Tosin hän jakaa myös luottamuksen.

– Uskon kyllä, että onnistutaan, on Rotikan kanta.