NHL-veskarit luottavat kihniöläisiin jääkiekkomaskeihin – yksilöllisyys valttina

Kihniöläinen kypärävalmistaja taistelee yksilöllisyydellä suuria valmistajia vastaan. Wallin maskitehtaan taideteoksia näkyy myös NHL:ssä suomalaisveskareiden kasvoilla.

urheilu
Jääkiekkomaalivahdin maskeja hyllyllä
Jyrki Hakanen / Yle

Wallin maskitehdas Kihniössä valmistaa vuodessa pari tuhatta kypärää jääkiekko- ja salibandymaalivahdeille. Tehtaalla on kotimaassa luja jalansija, sillä lähes kaikki jääkiekon SM-liigan veskarit käyttävät Kihniössä tehtyjä maskeja.

Wallin maskeja näkee myös NHL:ssä suomalaisveskareiden kasvoilla, kertoo toimitusjohtaja Petri Karvinen.

– Meillä on ollut aina jokunen NHL-veskari, joka käyttää meidän kypäriämme. Nyt on ehkä kirkkaimpana tähtenä Chicago Blackhawksien Antti Raanta. Hän on ollut meidän asiakkamme jo Lukon ja Ässien ajoista lähtien. On ollut kiva tehdä yhteistyötä ja Antti on vähän neuvonut, mitä muutoksia kypäriin pitää tehdä.

Wallin kypärää kantaa tällä kaudella myös Colorado Avalanchen Sami Aittokallio.

Kilpailuvalttina yksilöllisyys

Kihniöläiset kypärät valmistetaan käsityönä asiakkaan toiveiden mukaan. Kypärämallin, ristikoiden ja remmien lisäksi maskiin voi valita jopa valokuvatasoisen maalauksen.

Meillä on ollut aina jokunen NHL-veskari, joka käyttää meidän kypäriämme. Nyt on ehkä kirkkaimpana tähtenä Chicago Blackhawksien Antti Raanta.

Petri Karvinen

– Meidän vahvuutemme on se, että teemme yksilöllisiä kypäriä. Sillä pystymme kilpailemaan isoja massatuottajia vastaan. Isot valmistajat teettävät kypäriä Kauko-Idässä ja hintakilpailu on koventunut, sanoo toimitusjohtaja Petri Karvinen.

Junioriveskari voi saada kaupasta maskin 200 eurolla, mutta huipputason hillikuitumaski, jossa on näyttävä maalaus, voi maksaa jopa puolitoista tonnia. Toimitusjohtaja Petri Karvisen mukaan uusia markkinoita voi löytyä muistakin lajeista.

– Tänä kesänä on tehty Hollantiin maahockey-maskeja. Suomessahan se on pieni laji, mutta Europpassa iso. Tämä on meidän uusi aluevaltauksemme.