Kolme kuningatarta ja kuningas hallitsevat Nenätansseissa

Neljä keskisuomalaista tangokuninkaallista virittää tanssikansan riemutunnelmiin torstaina 6.11.2014. Arja Koriseva, Tommi Soidinmäki, Jenna Bågeberg ja Saija Tuupanen hyppäävät lavalle Kuninkaallisissa Nenätansseissa Keljon Nuorisoseurantalo Tapiolassa Jyväskylässä.

viihde
Nenätanssien järjestäjät ennakkotestasivat Keljon Nuorisoseurantalon Tapiolan parketin.
Nenätanssien järjestäjät ennakkotestasivat Keljon Nuorisoseurantalon Tapiolan parketin. Arvo Vuorela / Yle
Tangokuninkaalliset Arja Koriseva, Saija Tuupanen, Jenna Bågeberg ja Tommi Soidinmäki tanssittavat Tapiolassa 6. marraskuuta.
Arja Koriseva, Tommi Soidinmäki, Jenna Bågeberg ja Saija Tuupainen viihdyttävät Kuninkaallisissa Nenätansseissa Keljon Nuorisoseurantalolla Tapiolassa torstaina 6.11. kello 13-17.30.

Päivätanssien orkesterina kello 13-17.30 urakoi Energia – orkesteri. Nenätanssit järjestävät Yle Keski-Suomi, Keljon Nuorisoseura ja Eläkeliiton Jyväskylän osasto.

20 euron pääsylippujen tuotot ohjataan suoraan Nenäpäivä –keräykseen. Lippu oikeuttaa myös pullakahveihin ja arvontaan. Lippuja myydään SPR:n Länsi-Suomen piirin toimistolla Ailakinkatu 5:ssä, Yle Keski-Suomessa Kauppakatu 33:ssa, Unicefin kioskissa kaupunginkirjaston ala-aulassa ja Tapiolassa Keljon Nuorisoseuran talolla tanssien aikana.

Arja luuli kiharrinta mikiksi

Arja Koriseva kruunattiin tangokuningattareksi 25 vuotta sitten, joten hän lupaa viihdyttää kruunu päässä Tapiolassa. Hassuin keikkamuisto Arjalla liittyy väärään mikrofoniin.

– Lauloin vahingossa harjakihartimeen, kun se näytti ihan langattomalta mikiltä, nauraa Koriseva.

Jenna Bågebergin hassu keikkamuisto liittyy myös mikrofoniin.

– Pari kertaaa olen etuhampaani lohkaissut, en tahallani, mutta mikki on kolahtanut hampaisiin, kun on ollut niin hullu meininki, hymyilee Jenna.

Tommi hurjasteli laskuvarjolla

Tommi Soidinmäen hulluin keikkamuisto liittyy kevääseen 2010.

– Keikan jälkeen tein laskuvarjohypyn ja hyvin siinä kävi - olen edelleen hengissä, silloinen tuottajani Ile Vainio kyllä sanoi, että älä avaa laskuvarjoa, niin levyt myisivät paremmin, muistelee Soidinmäki.

Tapiolassa Tommi lupaa settiin rokkimeininkiäkin ja ottaa mukaansa ehkä steppikengät.

Saija Tuupanen hauskuuttaa usein yleisöä heittämällä korkkarit nurkkaan ja laulamalla villasukat jalassa.

– Ihmisillä on hauskaa ja tulee heti kotoisampi fiilis ja monet villasukat olenkin myynyt kavereiden kautta, kertoo Tuupanen.

Teuvo myy 250 litraa hernerokkaa

Varsinaisena Nenäpäivänä perjantaina 7.11. Soppamies Teuvo Tuppurainen leideineen myy jälleen Nenäpäivän hernerokkaa Jyväskylän kävelykadulla kello 11 alkaen.

Keskimaa on lahjoittanut ainekset 250 litran keittoon. Soppa keitetään aamulla Jyväskylän Ammattiopistossa Sari Nissisen johdolla.

Hernerokka-annos maksaa edelleenkin vain kaksi euroa per kauha. Teuvo Tuppurainen muistuttaa, että enemmänkin saa maksaa ja keittoa kannattaa ostaa myös mukaan.

Viime vuonna tuotto kolme miljoonaa

Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen. Nenäpäivä järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana.

Neljän viikon kampanja huipentuu perjantaina 7.11. Yle TV2:n Nenäpäivä-show’hun, jossa mukana on Suomen kirkkaimpia tähtiä.

Viime vuonna Nenäpäivä keräsi reilut 3 miljoonaa euroa. Suomalaisten avulla tuhannet lapset pääsevät kouluun, saavat suojaa hiv-tartunnalta tai nukkuvat yönsä turvassa malariaverkon alla.