Venäjän poliisi teki etsintöjä opposition tiloissa

Ratsioiden kohteiksi joutuivat oppositiojärjestö Toinen Venäjä sekä Venäjän entisen pääministerin tytär.

Ulkomaat

Venäjän poliisi on tehnyt kotietsinnän opposition johtohahmoihin kuuluvan Maria Gaidarin kotona. Asiasta kertoo hänen nimeään kantavan säätiön tiedottaja.

Maanantaina tehty ratsia kesti useita tunteja. Poliisit takavarikoivat Gaidarin ja hänen perheenjäsentensä tietokoneita.

Maria Gaidar on Venäjän entisen pääministeri Jegor Gaidarin tytär. Jegor Gaidar oli liberaali poliitikko, joka presidentti Boris Jeltsinin valtakaudella uudisti maan taloutta ja lakkautti Neuvostoliiton aikaisen keskusjohtoisen talousmallin.

Maria Gaidariin kohdistunut tutkinta liittyy oppositiojohtaja Aleksei Navalnyn rikostutkintaan. Navalnya epäillään vuonna 2008 toimintansa lopettaneen puolueen varojen kavaltamisesta. Niin Gaidar kuin Navalnykin pitävät syytöksiä poliittisina.

Venäjän poliisi teki maanantaina ratsian myös Toinen Venäjä -oppositiojärjestön päämajaan. Toinen Venäjä on järjestänyt presidentti Putinin vastaisia mielenosoituksia, joskin puoluejohtaja Edvard Limonov on viime aikoina antanut tukensa Putinin politiikalle liittää Krim Venäjään.

Poliisi pidätti seitsemän järjestön aktiivia.

Lähteet: AFP