Nelostie on Simon liikenteen vaaranpaikka

Simon ikäihmisille tehdyn kyselyn mukaan paikkakunnan liikenteen vaaranpaikka on nelostie. Liikenneturvallisuus on olllut esillä Simossa tiistaina.

tiet
Nelostie Kemin ja Oulun välillä
Risto Koskinen / Yle

Simon liikenteen hankalin paikka on nelostie. Simon ikäihmisille tehdyssä kyselyssä vahvimmin esille tuli vilkasliikenteisen nelostien vaarallisuus. Myös eläkeläisyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Mäcklinillä on sama kokemus liikenteen vaaranpaikoista.

– Nelostie ja Ranuantie ovat vaarallisimpia kulkupaikkoja täällä Aseman seudulla. Maksniemessä on omat vaikeutensa. Liikenne on vilkasta ja sielläkin on risteysalue. Vasemmalle kääntyminen Nelostielle on toisinaan aivan surkeaa. Vilkasliikenteisenä aikana se saattaa kestää jopa viisi minuuttia, Mäcklin sanoo.

Liikenneturvallisuus on ollut Simossa tapetilla tiistaina, kunnan nimikkopäivänä. Simossa järjestettiin muun muassa näkymistempaus, jolla muistutettiin heijastimen käytön tärkeydestä ja jaettiin heijastimia.

Näkymistempauksia on järjestetty syksyn aikana eri puolilla Lappia, seuraava pidetään Keminmaassa marraskuun 18. päivänä.