Kappalainen: "Aion jatkaa työtä sukupuolineutraalin avioliiton puolesta"

Maarit Hirvi perustelee kanteluun johtanutta mielipidekirjoitustaan sillä, että papin tehtävä on puolustaa syrjittyjä ja vähemmistöjä.

Kotimaa
Maarit Hirvi
Yle

Kantelun kohteeksi joutunut Sammonlahden kappalainen Maarit Hirvi on huojentunut, että hänen mielipidekirjoituksensa sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta ei johda toimenpiteisiin tuomiokapitulissa.

– Tiesin, että näin tulee käymään, mutta silti olo on vapautunut. On hienoa, että päätös tuli juuri seurakuntavaalin ennakkoäänestysviikolla. Nyt äänestäjät voivat vaalikoneesta löytää sellaiset ehdokkaat, jotka ovat tasa-arvon kannalla, ja siten saamme muutosta kirkkoon, Maarit Hirvi toteaa.

– Vanhoillisimmat eivät varmaan hyväksy tällaista päätöstä, jonka tuomiokapituli on tehnyt. Toivottavasti kukaan ei kuitenkaan eroa kirkosta tämän takia, toivotan päinvastoin tervetulleiksi kaikki jotka haluaa liittyä, Hirvi sanoo.

"Syrjittyjä puolustettava"

Maarit Hirvi perustelee toimiaan sillä, että papin tehtävä on puolustaa syrjittyjä ja vähemmistöjä.

– Emme voi vaieta niin kauan kuin jotakin kansanryhmää syrjitään.

Hirvi aikoo jatkaa edelleen työtä sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Hän muun muassa kuuluu pappiryhmään, joka toimii samalla asialla.

– Kirkon sisällä pitää nyt saada tehtyä työtä sen eteen, että kaikille saadaan samanlaiset oikeudet. Tulen puolustamaan tasa-arvoista avioliittoa jatkossakin, koska ei tuomiokapituli minua kieltänyt siitä puhumasta. Ja meitä on aikamoinen joukko pappeja taistelemassa tasa-arvoisen avioliiton puolesta.