Ministerit: Arvostamme Suonojan ratkaisua

Finavian, Finnpilotin, Alkon ja Leijona Cateringin omistajat käynnistävät uusien hallituksen puheenjohtajien rekrytoinnin välittömästi.

talous

Soili Suonoja on tiistaina ilmoittanut eroavansa hallituksen puheenjohtajan tehtävästä Finaviassa, Finnpilotissa, Alkossa ja Leijona Cateringissa.

– Arvostamme Soili Suonojan ratkaisua jättää hallituksen puheenjohtajan tehtävät tässä tilanteessa, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko (kok.), valtion omistajaohjaksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) ja peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) sanovat.

– Suonoja on tehnyt erittäin merkittävää työtä valtionyhtiöiden toiminnan kehittämisessä taloudellisesti vaikeina aikoina. Esitämme Suonojalle kiitokset hyvin tehdystä puheenjohtajan työstä.

Ministerit pyysivät Suonojalta selvityksiä väitteistä, että hän on vaikuttanut tyttärensä ja kummilastensa rekrytointeihin. Suonojan mukaan keskustelut Paula Risikon ja Sirpa Paateron kanssa ovat olleet asiallisia.

– Eivät he ole minua painostaneeet. He ovat vain halunneet selvityksen, jonka olen heille lähetttänyt. Kyllä tämä päätös on ihan minun ikioma, Soili Suonoja vakuuttaa.

Finavian ja Finnpilotin omistajaohjaus kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön vastuulle. Alkon omistajaohjaus on sosiaali- ja terveysministeriön ja Leijona Cateringin omistajaohjaus valtioneuvoston kanslian vastuulla.

Omistajat käynnistävät uusien hallituksen puheenjohtajien rekrytoinnin välittömästi. Siihen asti varapuheenjohtajat johtavat yhtiöiden hallituksia.