Korvaajien haku Suonojalta vapautuvin hallituspaikkoihin alkaa heti

Soili Suonoja  jättää hallituksen puheenjohtajuudet Finaviassa, Alkossa, Finnpilotissa ja Leijona Cateringissa.

talous
Finavian kyltti Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Yle

Valtion omistajaohjauksen osastopäällikkö Eero Heliövaara sanoo, että korvaajien haku kauppaneuvos Soili Suonojalta vapautuviin hallituspaikkoihin alkaa heti.

– Me aloitamme välittömästi toimet, että saamme täytettyä avautuvat postit mahdollisimman hyvillä uusilla hallituksen puheenjohtajilla, Heliövaara sanoo.

– Katsomme totta kai ensin, löytyykö yhtiöiden sisäpuolelta sopivia seuraajia Suonojan tehtäviin. Tuskin kaikkiin löytyy.

Suonoja ilmoitti tiistaina jättävänsä puheenjohtajuudet Finaviassa, Alkossa, luotsausyhtiö Finnpilotissa ja ruokapalveluyhtiö Leijona Cateringissa. Hän eroaa epäillystä työpaikkajunailusta nousseeen mediakohun vuoksi. Hän sanoo eroavansa, jottei kohu vaaranna yhtiöiden toimintaa.

– Pitkään jatkuessaan kohu olisi saattanut vaikuttaa yhtiöihin. Nyt vauriot jäivät pieniksi, Heliövaara arvioi.

Suonoja toimitti tiistaina oman selvityksensä väitetyistä työpaikkajunailuista lähipiirilleen. Hän kiistää jyrkästi esitetyt väitteet. Heliövaaran mukaan heillä ei ole mahdollisuutta arvioida, kuinka väitetyt työpaikkajunailut ovat todellisuudessa menneet. Kun Suonoja erosi itse, arviota ei tarvinnut edes tehdä.

– Tässä on sana vastaan median sana, joka on perustunut nimettömiin ilmiantoihin.

– Eroamalla Suonoja on minusta tehnyt tässä tyylikkään oman ratkaisun ja arvostamme sitä, Heliövaara toteaa.