Eijan uskomaton työrupeama – 50 vuotta samalla työnantajalla

Pitkiä työrupeamia saman työnantajan palveluksessa ei nykyisin enää paljon synny. Porilainen Eija Peltomäki on työskennellyt peräti 50 vuotta samassa paikassa. Viimeisellä viikollaan hän työskentelee haikeissa tunnelmissa ennen eläkkeelle jäämistä.

Kotimaa
Eija Peltomäki ompelee.
Iida Pakkanen/ Yle

Eija Peltomäki työskentelee perjantaina viimeistä päivää porilaisen muotitavaratalo Ratsulan ompelimossa. Eläkkeelle jääminen ei sinänsä ole erikoista, mutta Eijan tapauksessa takana on poikkeuksellisen pitkä työrupeama samalla työnantajalla. Hän viihtynyt Ratsulassa jo 50 vuoden ajan.

– Tuntuu kuin olisin vuoren huipulla. Ihan mahtavaa, että työnantaja on mahdollistanut tämän, hän sanoo.

Lastenhoitajasta ompelijaksi

Ratsulan perheyritys juhlii 90 vuottaan tällä viikolla. Yhtiö on edelleen perhevetoinen ja talossa työskentelee Ratsuloita jo neljännessä polvessa. Eija Peltomäki palkattiin nuorena Ratsulan lastenhoitajaksi. Hän on hoitanut yhtiön nykyistä toimitusjohtajaakin.

– Pääsin kokemaan tämän saman vielä, kun hoidin nykyisen toimitusjohtajan lapsia 25 vuotta myöhemmin. On ollut hienoa seurata heidän elämänvaiheitaan.

Pukuompelijaksi valmistuttuaan Eija haki Ratsulan ompelimoon ja on työskennellyt siellä siitä asti. 50 vuoden aikana hän on ehtinyt saada monta kanta-asiakasta.

– Asiakkaita jää kaipaamaan tämän jälkeen tosi paljon. Ihanat työkaverit ovat tietysti saaneet jatkamaan täällä näinkin kauan.