Waltari kuvaa seuraavan musiikkivideonsa Kainuussa

Maailmallakin menestynyt metalliyhtye Waltari matkaa marraskuun ensimmäisellä viikolla kuvaamaan uutta musiikkivideotaan Kainuuseen. Kärtsy Hatakan luotsaama Waltari luottaa jälleen jyväskyläläiseen ohjaajaan Timo Puustiseen.

Kuva: Mika Lakanen

Kainuussa kuvataan parhaillaan Nelosen tulevaa sairaalasarjaa. Elokuussa Kainuu toimi kuvauspaikkana Guilt-elokuvalle. Nyt Kainuun maisemat kuvittavat metallimusiikkiyhtye Waltarin uutta musiikkivideota. Yhtye ja kuvausryhmä saapuvat Kainuuseen marraskuun ensimmäisellä viikolla.

– Musiikkivideotuotanto on tärkeä lisä meille, ehdottomasti, korostaa Kainuun ammattiopiston Cloudberry Services – Elokuvan ja median palvelukeskuksen projektipäällikkö Marko Karvonen.

Elokuvan ja median palvelukeskuksen pitkäaikainen työ alkaa tuottamaan näyttävää tulosta Kainuuseen saapuvien erilaisten kuvaustuotantojen muodossa. Musiikkivideoita on Kainuussa kuvattu aiemminnin, mutta lähinnä paikallisille bändeille.

– Waltari on maailmalla menestynyt bändi, joka suuntaan jatkossakin keikoille ulkomaille. Waltarin musiikkivideo voi innostaa uusia, kansainvälisiäkin tahoja yhteistyöhön meidän kainuulaisten kanssa, Marko Karvonen toteaa.

Kainuusta löytyy niin kaunista kuin rujoa maisemaa, eli voimme palvella hyvin monipuolisesti.

Marko Karvonen

Waltarin musiikkivideon ohjaa Timo Puustinen, joka on tehnyt yhtyeen kanssa yhteistyötä aiemminkin. Puustinen on ohjannut myös pitkät elokuvat Aika tappaa ja Sanansaattaja sekä erilaisia mainos- ja musiikkivideotuotantoja. Karvonen toivoo, että Puustisen kautta voisi poikia Kainuuseen uusia kontakteja.

– Timo kävi jo tutustumassa Kainuuseen. Hän on tehnyt käsikirjoituksen, ja tällä viikolla etsin ja kuvaan paikkoja, joita ehdotamme kuvauksiin. 

Kainuusta etsitään metsämaisemia, mutta myös muuta. Edellistä Waltari-videota In The Cradle kuvattiin Puustisen johdolla mm. hylätyssä Pönttövuoren rautatietunnelissa.

– Musiikkivideoissa tarvitaan usein muutakin kuin kaunista luontoa. Kainuusta löytyy niin kaunista kuin rujoa maisemaa, eli voimme palvella hyvin monipuolisesti. Ja luontokohteiden lisäksi Kainuussa on esimerkiksi hienoja hallitiloja, joita pystytään tässäkin tuotannossa käyttämään hyödyksi, Karvonen kuvailee.

Kuva: Waltari

Monelle kokemusta isosta tuotannoista

Waltarin musiikkivideon tuottaa sotkamolaisen Miika J. Norvannon Black Lion Pictures yhteistyössä Timo Puustisen kanssa. Elokuvan ja median palvelukeskus toimii tuotannossa yhteistyökumppanina. Marko Karvonen on tyytyväinen myös sotkamolaisen tuontantoyhtiön menestyksestä.

– Myös Black Lion on saanut monenlaista jalansijaa ja  se on hieno juttu. Samoin voi iloita Kainuun ammattiopiston puolesta. Opiskelijoitamme on päässyt aitiopaikalle mukaan seuraamaan ja avustamaan isoja tuotantoja. Opiskelijoilta on tullutkin innostunutta kommenttia. AV-viestinnän puolelta on ollut opiskelijoita, samoin pelilukiosta. Elokuva-tuotannoissa on ollut mukana stylistiopiskelijoita ja catering-puolen nuoria. Oppilaitoksen näkökulmasta tarjoaa siis myös vaikka mitä. 

Kainuussa kuvattuihin tuotantoihin on etsitty viime kuukausina myös rivikansalaisia avustajiksi. Myös Waltarin videoon etsitään nuoria naisia sekä yhtä autoa.

Haemme Waltarin uuteen musiikkivideoon näyttelemään “Charlien enkelit” –tyylisiin rooleihin 18 vuotta täyttäneitä, yli 167 cm pitkiä ja hyväkuntoisia naisia molemmille kuvauspäiville 7.-8.11.2014. Lisäksi haemme uudehkoa, “amerikkalaistyylistä”, mustaa pakettiautoa.