Puukotuksen uhri menehtyi Vaasassa – tekijä 16-vuotias

Maanantaina Vaasan ydinkeskustassa tapahtuneen puukotuksen uhri on menehtynyt saamiinsa vammoihin. Epäilty tekijä on vasta 16-vuotias, ja poliisin tietojen mukaan uhri ja tekijä eivät ole tunteneet toisiaan.

Kotimaa
Poliisin eristämä alue Vaasan Anttilan edustalla.
Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasassa Hovioikeudenpuistikolla maanantaina puukotettu mies on kuollut. Poliisi sai tiedon asiasta tiistai-iltana.

Puukottaja on vasta 16-vuotias vaasalainen mies. 60-vuotias mies on ollut kävelemässä Hovioikeudenpuistikolla keskellä puistokäytävää, kun tekijä on tullut hänen luokseen. Miehet ovat olleet vastakkain, ja havaintojen mukaan 16-vuotias on lyönyt veitsellä yhtäkkisesti 60-vuotiasta kaulaan.

Tämän jälkeen uhri on lähtenyt kävelemään kohti Hovioikeudenpuistikon HS-Centerin oviaukkoa ja tuupertunut HS-Centerin tuulikaappiin. Puukottajaksi epäilty otettiin kiinni pikaisesti tapahtuman jälkeen. Poliisin tiedossa olevan perusteella miehet eivät ole olleet tuttuja keskenään. Selvitetyn mukaan molemmat miehet ovat olleet menossa omilta työpaikoltaan ruokailemaan. Teon motiivi ei ole poliisin tiedossa.

Käräjäoikeus vangitsi miehen taposta epäiltynä

Epäilty vangittiin keskiviikkona Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Häntä epäillään todennäköisin syin taposta, mikä on rikosnimikkeenä tutkinnan tässä vaiheessa. Tapauksessa on kuulusteltu todistajia. Tapahtumakuviota pidetään pääosin selvitettynä. Poliisi pyytää tapahtuman silminnäkijöitä ilmoittautumaan.