1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tältä näyttää tehdasmiljööseen rakennettu kauppakeskus

Kauppakeskus Puuvilla Porissa avautuu huomenna yleisölle. Toimittajamme pääsi kurkistamaan etukäteen modernia ja vanhaa tehdasmiljöötä yhdistävän kauppakeskuksen sisälle.

Kotimaan uutiset
Porin Puuvilla sisältä
Karri Laihonen/ Yle

Satakunnan suurin kauppakeskus avataan huomenna Porissa. Kauppakeskus Puuvilla on rakennettu historiallisen tehdasmiljöön yhteyteen ja sen arkkitehtuurissa yhdistyvät vanha punatiilinen tehdasrakennus ja modernit rakenteet.

Kokemäenjoen rannalla, Porin keskustassa sijaitseva, Puuvilla on ainoa kauppakeskus Suomessa, jossa moderni miljöö on sulautettu historiallisesti arvokkaaseen ympäristöön vanhoja rakennuksia kunnioittaen. Rakennuksen historiaa on tuotu galleriamaisesti esille sisustuksessa.

– Olemme tuoneet tänne vanhaa Puuvillaa esiin valokuvin ja tarinoin seinille. Asetimme myös puuvillatehtaan vanhojen suunnittelijoiden kangaskuoseja esille, kauppakeskuksen somistuksesta vastaava sisustussuunnittelija Riia Rauhala kertoo.

Kauppakeskus Puuvilla on ollut valtakunnallisesti yksi viime aikojen suurimmista talonrakennushankkeista. Sen investointiarvo on noin 130 miljoonaa euroa. Kauppakeskuksessa on yli 60 liikettä. Nelipäiväisiin avajaisiin odotetaan 80 000 kävijää.