1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tanssi

Tanssien tulee muun muassa skeittiramppi ja ompelukone

Tanssii tavisten kanssa -tapahtuman hyväntekeväisyyseurot on jaettu seitsemälle kainuulaistoimijalle. Uusi kisa on jo suunnitteilla.

tanssi
Tanssii tavisten kanssa -tanssijat yhteisesityksessä syksyllä 2014.
Sini Salmirinne / Yle

Iso kainuulainen hyväntekeväisyystapahtuma Tanssii tavisten kanssa on jälleen jakanut euroja eteenpäin. Tapahtumaa järjestävä yhdistys sai kerättyä hyväntekeväisyyssummaksi tällä kertaa noin kolme tuhatta euroa, joka jaetaan tasaisesti seitsemän avustettavan kohteen kesken.

Yksi tapahtuman järjestäjistä, tanssiopettaja Hannu Korhonen huomauttaa, että harva kainuulaistoimija huomasi alkuun hakea tanssitapahtuman hyväntekeväisyyseuroja.

– Kuulutimme moneen otteeseen, että avustusta on mahdollista hakea. Onneksi yhdistykset aktivoituivat. Tänä vuonna hakemuksia tuli muistaakseni kaikkiaan 17-18. Hakemusten määrä oli kuitenkin lopulta ihan kiitettävä.

Tämän vuoden avustettavat toimijat ovat kertoneet, että hyväntekeväisuuseuroilla hankitaan muun muassa ompelukone, skeittiramppi, lautapelejä ja erilaisia liikuntavälineitä.

– Me halusimme, että kaikki avustusten saajat saavat rahaa pitkäaikaiseen hyötyyn, Korhonen kertoo.

Kainuun Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki taivuttelee tanssiopettaja Minna Palokankaan kanssa Kajaanin Kauppakadulla.
Kainuun Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki ja tanssinopettaja Minna Palokangas olivat vuoden 2014 tavistanssien voittopari.Sini Salmirinne / Yle

Kohti uutta tanssivuotta kahden uuden opettajan voimin

Pitkään mukanaolleista tanssinopettajista Sonja Pakalén on ilmoittanut, ettei pääse työkiireiden vuoksi ensi vuoden kisaan. Myös Jani Vänninen jättää tulevan kisan väliin. Uudet opettajat tuovat Hannu Korhosen mukaan uutta väriä kisaan.

Uuden tanssiparinkin Korhonen on jo ehtinyt valita. Mies odottaa innolla ensi syksyn tanssitapahtumaa, jota jo kovalla höyryllä suunnitellaan.

– Saimme tämän vuoden tanssikisassa yleisöltä viestiä, että kaupunki tarvitsee tällaisen hyvän mielen tapahtuman. Se jotenkin huokuu yleisöstä, että ollaan hyvällä mielellä mukana.

Hannu Korhonen kiittelee kainuulaisyleisön kiinnostusta tapahtumaa kohtaan ja halua olla mukana auttamassa.

– On hienoa huomata, että yleisö huomaa, miten olemme panostaneet joka vuosi enemmän ja enemmän tapahtumaan. Viime vuoden kävijämääräkin ylittyi selvästi.

Korhonen korostaa tanssikisan rentoa ja lämmintä tunnelmaa.

– Se, miten yleisö ottaa joka ikinen vuosi parit vastaan niin pienten epäonnistumisten kuin onnistumistenkin osalta. Se on jotain sellaista, mitä sanoin ei voi kuvailla.

Tanssii tavisten kanssa -järjestäjät toivovat yleisön vinkkaavan vaihtoehtoja tulevan kisan tanssijoiksi.

– Mielellään ottaisimme ehdotuksia tanssipareista vastaan ympäri Kainuuta, että saadaan kisasta vielä enemmän sellainen koko Kainuun juttu, Hannu Korhonen kannustaa.

Lue seuraavaksi