Suomen pienin hiljenee – lama iski nuorten omaan paikallisradioon

Joensuun seudulla toimiva Oi fm on tullut tiensä päähän. Kanavaa kustantava Najaros Oy on päättänyt lopettaa lähetykset vuoden vaihteessa. Vuonna 2007 alkaneen kanavan tekemisessä on vuosien saatossa ollut mukana kymmeniä nuoria.

Kotimaa
Hermanni Oi fm:n studiossa
Hermanni Hakalisto juontaa Oi fm:n lähetystä Joensuussa.

Oi fm on ollut monelle nuorelle harrastuksen lisäksi tie alan opintoihin ja töihin. Hermanni Hakalisto toimittaa omaa ohjelmaa ja opiskelee alaa. Kipinä opintoihin syttyi Oi fm:llä

– Ensimmäinen kontakti oli pari vuotta sitten, kun tulin tänne työkkärin kautta. Sitten puoli vuotta olin täällä harjoittelemassa ja sen jälkeen innostuin alasta ja hain tuonne Outokumpuun opiskelemaan tv- ja radioalaa.

Vuodesta 2007 toiminut radio on nähnyt kymmeniä tekijöitä. Skaala on laaja, tarjontaan mahtuu tuotantoa keskusteluohjelmista musiikkiohjelmiin. Toimintaa pyörittämään on palkattu tuottaja, muuten ohjelmat syntyvät vapaaehtoistyönä. Tuottaja Teemu Korpinurmen mukaan radion tekemisen lisäksi Oi fm tekee tärkeää nuorisotyötä.

– Tää tarjoaa nuorelle tällaisen aivan ainutlaatuisen tilaisuuden toteuttaa tällaista näinkin henkilökohtaista omaa juttua kuin radio -ohjelmaa. Kaikki radioasemat eivät tällaista tarjoa.

Kaikki radioasemat eivät tällaista tarjoa.

Teemu Korpinurmi

Aatteellisesti ihailtava toiminta ei ole tuonut rahaa kassaan ja niinpä Oi fm:ää pyörittävä Joensuulainen Najaros yhtiö on päättänyt sulkea kanavan kannattamattomana vuodenvaihteessa.

– Se oli jollain tavalla odotettavissa ettei tällainen toiminta joka kustantaa koko ajan rahaa ei voi kantaa hirveen pitkälle.