Katso video: Ylioppilaskunnan Laulajat kiertueella Lapissa

Suomen vanhin suomenkielinen kuoro, Ylioppilaskunnan laulajat aloittaa kotimaan Kotipoltto -kiertueen Rovaniemeltä keskiviikkona. 55-henkinen mieskuoro esittää iskelmiä ja pop-hittejä sekä perinteistä mieskuoromusiikkia yhdessä paikallisten mieskuorojen kanssa.

Kotimaa
Pasi Hyökki
Ylioppilaskunnan Laulajien kuoronjohtaja Pasi HyökkiJarmo Honkanen / Yle
Ylioppilaskunnan Laulajat Korundin Rovaniemellä

Ylioppilaskunnan Laulajat (YL) on mieskuorotaiteen suomalainen edelläkävijä. YL konsertoi aktiivisesti Suomessa ja ympäri maailmaa. A cappella -ohjelmistonsa lisäksi YL esittää ja levyttää säestyksellisiä mieskuoroteoksia maailman eturivin orkesterien ja kapellimestarien kanssa.

Ylioppilaskunnan Laulajat on perustettu vuonna 1883 Helsingin yliopiston yhteyteen. Se on Suomen vanhin suomenkielinen kuoro ja sen toiminta jatkuu yhä itsenäisenä ja monipuolisena.

YL on parhaillaan kotimaankiertueella pohjoisessa. Kuoro esittää tuttuja iskelmiä ja tuoreita pop-hittejä uudelta Kotipoltto-albumilta. Lisäksi luvassa on perinteistä mieskuoromusiikkia yhdessä paikallisten mieskuorojen kanssa.

Rovaniemellä lavalla nähdään Lapin Lauluveikot. YL:n kuoroa johtaa Pasi Hyökki ja Lapin Lauluveikkoja Maie Kuusik. Ylioppilaskunnan Laulajat esiintyy Rovaniemellä Kulttuuritalo Korundissa. YL on vieraillut aiemmin Rovaniemellä -90 luvulla sekä 2000 -luvun alkupuolella.

Torstaina Torniossa ja perjantaina Oulussa. Torniossa YL:n kanssa esiintyy Tornion Mieskuoro johtajanaan Tuomas Lampela. Oulussa Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa esiintyy Pohjan Laulu ja Haukiputaan Mieskuoro. Kiertue jatkuu Oulusta Joensuuhun ja Kuopioon.

Korjattu 30.10.2014 kello 9.26 Lapin lauluveikkojen kuoronjohtajan nimi.

Lähteet: Ylioppilaskunnan Laulajat