Kiinteistönvälittäjillä kova kilpailu: "Toista välittäjää saatetaan mustamaalata"

Asuntokaupan hidastuttua kiinteistönvälittäjät käyvät tiukkaa taistelua toimeksiannoista. Nyt pärjäävät välittäjät, jotka tekevät hinta-arvion rehellisesti, sanoo Suomen Kiinteistönvälittäjien liiton toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas.

Kotimaa
Asuntonäyttö.
Finassivalvonta on antanut pelisäännöt pankkien ja välitysliikkeiden väliselle yhteistyölle Suomessa.Minna Raitavuo / Lehtikuva

Kiinteistökauppa sakkaa erityisesti omakotitalojen osalta. Kiinteistönvälittäjien välinen kilpailu on Suomen Kiinteistönvälittäjien liiton toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kankaan mukaan niin veristä, että asuntokauppojen eteen ollaan valmiita tekemään melkein mitä vain.

– Saatetaan olla toimeksiantajaan yhteydessä ja mustamaalata välittäjää, jonka kanssa on sopimus voimassa.

Väittäjiä on Anttila-Kankaan mukaan tällä hetkellä liikaa suhteessa kauppojen määrään. Suomessa toimii runsaat 4 000 kiinteistönvälittäjää.

Alalle on ollut helppo tulla, mutta tiukassa taloudellisessa tilanteessa osa välittäjistä laittaa pillit pussiin.

– Tämä aika puhdistaa sellaiset toimijat, jotka ovat luulleet työn olevan helppoa, Anttila-Kangas sanoo.

Ala on tuttu tv:stä

Asuntokauppa saa mediassa paljon näkyvyyttä, josta osa viihteellistä. Esimerkiksi Kiinteistökuningatar Kaisa Liskin tähdittämä tv-ohjelma Kaisa ja puoli valtakuntaa värittää kuvan kiinteistönvälittäjän arjesta ruusuiseksi.

– Koko ajan tehdään kauppoja eikä muuta tarvitsekaan tehdä. Katsojista ei olisi yhtä kiinnostavaa, jos käytäisiin läpi mitä kaikkea kiinteistönvälittäjän arkeen kuuluu, Anttila-Kangas sanoo.

Anttila-Kankaan mukaan tv-ohjelmien hyvänä puolena on, että ne tuovat alaa tutuksi nuorille.

Kaisa Liskin mielestä hänen ohjelmissaan näytetään myös työn haasteellisuus.

– Myyjän ja ostajan tilanteesta näytetään myös vaikeat puolet. Ohjelmieni useissa jaksoissa näytetään, miten jokin menee pieleen ja kuinka asian voi korjata.

– Jos työstä saa ruusuisen kuvan, se on tosi hyvä. Ruusuisuus ei poista sitä faktaa, että työ on vaikeaa, Liski sanoo.

Rehelliset pärjäävät

Kun asuntokaupat ovat harvassa, sinnikkäimmät kiinteistönvälittäjät pärjäävät.

– Yhden tai kahden välittäjän pienet yritykset käyttävät omia säästöjä puskureina niin pitkään kuin mahdollista, Anttila-Kangas sanoo.

Yli 40 vuotta kiinteistönvälitysalalla ollut savonlinnalainen Hannu Naukkarinen muistaa useita asuntokaupan alamäkiä, kuten 1970-luvun energiakriisin ja 1990-luvun pankkikriisin.

– Hyvien vuosien aikaan välittäjän on säästettävä tuloja huonojen vuosien varalle, hän sanoo.

Naukkarinen, Anttila-Kangas ja Liski ovat kaikki yhtä mieltä siitä, mikä ratkaisee selviämisen vaikeiden taloudellisten aikojen yli: ammattitaito.

– Pitkäjänteistä työtä tekevät välittäjät, jotka kertovat rehellisesti hinta-arvion ja saavat asiakkaat ymmärtämään markkinatilanteen, Anttila-Kangas sanoo.

Ongelmana voi Anttila-Kankaan mukaan olla esimerkiksi se, että asuntoa yritetään myydä liian korkealla hinnalla.

– Pitäisi pystyä pitämään tiukasti kiinni oikeista hinta-arvioista ja tiedoista, hän sanoo.

Lisätty 31.10.2014 kello 11.20: Kaisa Liskin kommentit sekä väliotsikko.