Puoluesihteerit A-studiossa: Sote maaliin ennen vaaleja

Keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n puoluesihteerit keskustelivat ajankohtaisesta politiikasta Ylen A-studiossa keskiviikkona. Kokoomuksen Minna Arve sanoi, että tuore tutkimustulos puolueen ylimielisyydestä vetää nöyräksi.

politiikka
Riikka Slunga-Poutsalo ja Timo Laaninen.
Perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalo ja Keskustan Timo Laaninen.Yle

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus on ratkaistava ennen seuraavan hallitusohjelman tekoa, puolueiden puoluesihteerit katsovat. Neljän puolueen eli keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n puoluesihteerit kommentoivat asiaa keskiviikkona Ylen A-studiossa.

– Kyllä tässä täytyy sote vetää maaliin ennen kuin uutta hallitusohjelmaa tehdään. Tämähän on ihan käsittämätön tilanne, perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalo sanoi.

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen myötäili Slunga-Poutsaloa ja totesi, että "kymmenen vuoden jahnaamisen" jälkeen on vihdoin päästävä toteutukseen.

Kokoomuksen Minna Arve kertoi uskovansa, että nykyinen hallitus vie sote-uudistuksen eteenpäin.

– Uskon kyllä siihenkin, että tulevassa hallitusohjelmassa puhutaan palveluista. Eihän se poista sitä tosiasiaa, että meidän pitää pystyä kiinnittämään olennaisiin asioihin huomiota, Arve katsoi.

Yle uutisoi eilen tiistaina TNS Gallupin tekemästä kyselystä, jossa peräti 60 prosenttia vastaajista piti kokoomusta ylimielisenä. Luku oli puolueen korkein tämän vuosituhannen aikana ja suurin kaikista puolueista.

Puolueiden yhteisen imagotutkimuksen tulos vetää nöyräksi, Arve sanoi A-studiossa.

– Varmasti ihan jokaisen meistä kokoomuslaisista pitää ottaa se vakavasti. Pitää tehdä töitä, ja pitää käydä kuuntelemassa enemmän ihmisiä ja myös miettiä sitä, minkälaisen kuvan kukin meidän poliitikoistamme itsestään antaa.

SDP:tä vastaajat moittivat taitamattomasta johdosta. Puolue kärsii kyselyn mukaan myös luottamuspulasta.

Minna Arve ja Reijo Paananen.
Kokoomuksen Minna Arve ja SDP:n Reijo Paananen.Yle

Paananen huomautti, että SDP:n luvut ovat tästä huolimatta parantuneet edellisestä kyselystä.

Keskustaan liitetyt myönteiset mielikuvat ovat vahvistuneet entisestään.

– Voihan se olla, että jos vertauskohdat ovat heikentyneet, meidän lukumme paranevat, mutta uskon, että siinä on ihan aitoa palautetta toimintatavasta, mitä tässä on viime ajat harjoitettu, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen arveli.

– Pitää koittaa pitää tyylistä kiinni.