Energiakylät palkittiin vuoden maaseututekona

Vaasan yliopiston Levon-instituutin Energiakylä-hanke on palkittu yhtenä vuoden parhaana maaseututekona. Kylien energiaomavaraisuutta kehittävässä hankkeessa oli mukana 14 pohjalaiskylää.

Kotimaa
Ruokajätettä kasoittan välivarastossa.
Mirva Korpela / Yle

Vaasan yliopiston Levon-instituutin Energiakylä-hanke oli kilpailussa mukana Ympäristö ja ilmasto sarjassa. Parhaat käytännöt -kilpailun voittajat palkittiin eilen illalla Lahdessa järjestetyssä Maaseutugaalassa.

Maaseutuverkosto Parhaat käytännöt 2014 kilpailuun eri sarjoihin satoja ehdotuksia. Levón-instituutissa tunnustus otettiin vastaan ilolla.

– Tuntuu hienolta kun työtä arvostetaan, sanoo projektipäällikkö Ari Haapanen. Hankkeen yhtenä kantavana viestinä on ollut, että energiaratkaisut ja energiateot eivät ole pelkästään isojen yritysten asia, vaan asiaan voi vaikuttaa myöskin henkilötasolla.

– Yksittäisten ihmisiten ja kyläläisten aktivoiminen on varmasti huomioitu palkintoa jaettaessa, jatkaa Haapanen.

Energiakylä-projektissa oli kyse kylien kehittämisestä kohti energiaomavaraisuutta Pohjanmaan maakunnissa, mukana oli 14 kylää eri puolilta Pohjanmaata. Hankkeen on rahoittanut Pohjanmaan Ely-keskus.

Palkinnon jakaneen Maaseutuverkoston tavoitteena on esitellä suomalaisen maaseudun kehittämistyön tuloksia, ja välittää hyviä käytäntöjä edelleen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla hyödynnettäviksi.