1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauppakeskuksen avautumista jonotettu yön yli Hämeenlinnassa

Kauppakeskus Goodmanin ulko-ovien edessä on ollut kymmenittäin nuoria keskiviikko-illasta lähtien. Monet nuoret olivat pukeutuneet jonottamiseen kuin rock-keikalle.

Kotimaan uutiset
Kauppakeskus Goodmanin edessä jonottavia nuoria
Kari Mustonen / Yle

Viitisenkymmentä nuorta jonottaa aamulla viiden jälkeen uuden kauppakeskus Goodmanin ovien avautumista aamuyhdeksältä. Osa ottaa jonottamisen näyttäytymisenä, performanssina: on pukeuduttu sotilas-lippikseen, Ray-Baneihin ja heilutteleepa joku itse värkkäämäänsä pääkallolippua.

Opiskelija Jesse Laakso on herännyt torstaina aamuyöstä kolmen jälkeen ja passittanut itsensä jonoon neljältä. Yö on ollut lämmin, vaikka paikallaan seisoskelu alkaakin jo tuntua. Jesse jonottaa kauppakeskuksen pohjoisella portilla Turuntien varressa.

– Kävin ensin tuolla toisella portilla, siellä jotkut olivat tulleet jo edellisenä päivänä illalla kuuden, seitsemän maissa.

– Kyllähän tässä kuitenkin vähän kylmä on jo tullut odotellessa.

Suuri osa nuorista on koulutuskeskus Tavastian opiskelijoita. Nuoria kauppakeskukseen vetää avaustarjous: ensimmäiset pääsevät ostamaan uuden matkapuhelimen euron hintaan.

Kauppakeskus Goodmanista on tulossa hämeenlinnalaisten nuorten kohtauspaikka. Hyvästit on heitetty jo kauppakeskus Linnalle, kertoo Jesse Laine.

– Selvää on, että tästä tulee se nuorison kohtauspaikka. Tästä on jo puhuttu pitkään.

Aamuyöstä jonottaneilla on hyvä henki keskenään: ollaan todistamassa aivan uutta Hämeenlinnassa. Kun Kauppakeskuksen ovet aamulla yhdeksältä avautuvat, saattaa silti syntyä juoksukilpailu. Euron puhelimia riittää vain kymmenelle ja niitä himoitsevien määrä kasvaa aamulla kaiken aikaa.

Joskus kerrottaviin hämäläisiin legendoihin saattaa sisältyä tämäkin tarina: kun isoisä eurolla puhelimen osti.

Lue seuraavaksi