1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauppakeskus Goodmanin ovet avautuivat Hämeenlinnassa – ostohuuma on irti!

Kauppakeskus Goodman on avautunut aamuyhdeksältä Hämeenlinnassa. Ihmiset lähtivät ovien avauduttua juoksemaan sisälle ja täyttivät kauppakeskuksen saman tien. Nyt katsellaan, miltä kauppakeskuksessa näyttää - onhan sitä jo odotettukin.

Kotimaan uutiset
Kauppakeskuksen sisällä paljon asiakkaita avajaispäivänä
Tiina Kokko / Yle
Ihmisiä juoksemassa vasta avattuun kauppakeskukseen

Hämeenlinnan oman pojan, Irwin Goodmanin, mukaan nimetty uusi kauppakeskus tuo Hämeenlinnaan paljon uusia liikkeitä, kertoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro.

– Noin puolet liikkeistä on täysin uusia ja yli puolet neliöistä on uusia, että hyvin paljon uusia toimijoita. Vaatetuksen ketjut, pukeutumisen ketjut ovat isolla osalla, mutta löytyy muutakin.

Sata miljoonaa euroa maksaneessa kauppakeskuksessa on 64 liikettä. Goodmanin 26 000 kauppaneliöstä runsas kolmasosa, 38 prosenttia, on pukeutumisen erikoisliikkeitä.

Suurimmat liiketilat ovat parintuhannen neliön suuruisia, pienimmissä on tilaa muutama kymmenen neliötä.

Kauppakeskus on rakennettu Helsinki–Tampere-moottoritien päälle. Rakentaminen kesti runsaat kaksi vuotta. Tien päälle on rakennettu myös kauppakeskus Revontuli Rovaniemellä.

Goodmanissa odotetaan vierailevan vuosittain 6,5 miljoonaa ihmistä ja myyntitavoite on 78 miljoonaa euroa. Kauppakeskuksen ovet avautuivat yhdeksältä.

Lue seuraavaksi