1. yle.fi
  2. Uutiset

Pettyneitä kännykkäostajia kauppakeskuksen avaushuuman kilpajuoksussa

– Mä jonotin kuusitoista tuntia enkä saa nyt mitään, valittaa nuori tyttö kavereilleen uuden kauppakeskus Goodmanin avajaisissa. Kymmenien muiden tavoin yön yli halpaa matkapuhelinta jonottanut tyttö jäi ryntäyksen jalkoihin eikä saanut havittelemaansa halpaa puhelinta.

ilmiöt
Älylaitetarjouksen aiheuttamaa ruuhkaa liikkeen edustalla Kauppakeskus Goodmanissa
Tiina Kokko / Yle

Uuden kauppakeskuksen avajaistarjoukset saivat aikaan yleisöryntäyksen. Moni matkapuhelimia yön yli ovien takana jonottanut asiakas jäi kuitenkin ilman puhelinta, kun edullisia mobiillilaitteita oli kaupan huomattavasti vähemmän kuin niiden ostajia.

Kauppakeskuksen ulko-ovien avauduttua jonottajat ryntäsivät vauhdilla kohti matkapuhelinkauppaa. Voimakasta asiakastulvaa pelästynyt liike viivästytti liikkeen avaamista useita kymmeniä minuutteja.

Etusijoille päässyt joukko töni muita jonottajia ja moni pitkään jonottanut lähti pettyneenä pois. Matkapuhelinliikkeen työntekijät valitsivat viisitoista jonon edustalla olevaa, jotka saivat älylaitteensa eurolla.

– Me juostiin, mutta ei sinne päässyt hakemaan sitä kännykkää. Siellä oli aika paljon porukkaa, sitten tönittiin ja hakattiin ja se oli kyllä aika epäreilua, harmitteli toinen tungoksen jalkoihin jäänyt nuori nainen.

Osa kaupan eteen rynnineistä töni muita asiakkaita pois ja paikalle jouduttiin kutsumaan myös poliisit rauhoittelemaan tilannetta.

Lue seuraavaksi