1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Ulkomaat

Silminnäkijät: Burkina Fason parlamentti liekeissä – tv-lähetykset katkaistu

Mielenosoittajat vastustavat presidentti Blaise Compaoren suunnitelmia jatkaa 27-vuotista valtakauttaan. Silminnäkijöiden mukaan väkijoukko on tunkeutunut parlamenttitaloon ja sytyttänyt useita rakennuksia tuleen.

Mielenosoittajia kaduilla

Mielenosoittajat ovat tunkeutuneet Burkina Fason parlamenttitaloon maan pääkaupungissa Ouagadougoussa ja sytyttäneet sen tuleen, silminnäkijät kertovat uutistoimistoille.

Paikalla olevan BBC:n toimittajan mukaan (siirryt toiseen palveluun) myös kaupungintalo ja hallitsevan puolueen puoluetoimisto on sytytetty palamaan. Valtiollisen televisioyhtiön lähetykset on katkaistu.

Poliisit yrittivät pitää parlamenttitalon edessä parveillutta väkijoukkoa kurissa kyynelkaasulla, mutta myöhemmin mielenosoittajat rynnivät sisään. Silminnäkijöiden mukaan myös presidentinpalatsin ja presidentin veljen asunnon luona on kahakoitu.

Kansanedustajien oli määrä käsitellä torstaina perustuslakimuutosta, jonka perusteella istuva presidentti Blaise Compaore olisi voinut hakeutua vielä uudelle kaudelle ensi vuoden vaaleissa.

Mielenosoittajat haluavat Compaoren astuvan syrjään ensi vuonna, ja viestintäministeri Alain Edouard Traoren mukaan hallitus luopui torstaina aikomuksestaan muuttaa perustuslakia.

Compaore nousi Burkina Fason presidentiksi vallankaappauksella vuonna 1987.

Yle Uutiset seuraa tilannetta.