1. yle.fi
  2. Uutiset

Maitovalas synnytti kiinalaisessa akvaariossa – video

Maitovalasnaaras synnytti poikasen kiinalaisessa merieläinpuistossa keskiviikkona.

luonto
Maitovalasnaaras kiinalaisessa merieläinpuistossa.
Maitovalasnaaras synnytti poikasen kiinalaisessa merieläinpuistossa keskiviikkona.

Changshan kaupungissa sijaitsevassa merieläinpuistossa Kiinan keskiosissa koettiin keskiviikkona iloinen perhetapahtuma, kun maitovalasnaaras synnytti ensimmäisen poikasensa. Synnytys alkoi keskiviikkoaamuna ja kesti viisi tuntia.

Puiston henkilökunnan mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun maitovalas on synnyttänyt akvaariossa Kiinassa. Poikanen on emoaan tummempi ja se saa valkoisen värinsä vasta muutaman vuoden ikäisenä.

Naaras tuotiin puistoon Venäjältä vuonna 2010 ja se on nyt kahdeksanvuotias.

Henkilökunta sanoi seuraavansa poikasen tilaa tarkasti. He seuraavat myös, että se alkaa imeä emonsa maitoa. Äitivalas ei henkilökunnan mukaan osallistu puiston esityksiin kahteen vuoteen, jotta se voi rauhassa huolehtia poikasestaan.

Valkoinen maitovalas eli beluga on toinen sarvivalaiden heimon kahdesta lajista. Maitovalas kasvaa noin viisimetriseksi ja ne painavat vähän yli tonnin. Pääasiassa maitovalaita tavataan Pohjoisella jäämerelle, mutta myös Pohjois-Amerikan itärannikolla ja Japanin edustalla.

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto on arvioinut lajin silmälläpidettäväksi. Luonnossa on arvioitu elävän noin 150 000 maitovalasta.

Lue seuraavaksi