Huipulle havittelevan bändin on säilytettävä pessimismi

Huipulle haluavilta bändeiltä vaaditaan kovaa uurastusta menestyksen eteen. Kansainvälistymistyössä tarvitaan apuvoimia, realismia ja pessimismiä.

musiikki
Vahvistin ja kitara
Yle

Oulun kaupungin tapahtumatiimi on mukana Music Finlandin vetämässä valtakunnallisessa Välittäjävalmennus-hankkeessa. Vuoden mittaisen tavoitteena on lisätä musiikin väliportaassa työskentelevien osaamista ja verkostoitumista.

Oulussa hankkeessa järjestetään viiden kuukauden mittainen tehotyöpaja kahdelle eri kohderyhmälle.

– Artistit ja tuottajat saavat myyntivalmennuksen ja tapahtumatuottajat kansainvälistymistyöpajan, kertoo Jarkko Halunen Oulun kaupungin tapahtumatiimistä.

Jatkuvaa työtä menestyksen eteen

Jarkko Halunen on ollut mukana Rockpolis-hankkeessa, jossa oululaisia bändejä on autettu menestymään. Tilanne on haasteellinen, sillä levymyynti on laskenut kovasti eikä digitaalinen puoli ainakaan vielä korvaa sitä. Rahaa pitäisi saada keikoilta. Rahoituksen pitäisi muutenkin olla kunnossa ja pinnan on oltava pitkä.

Bändin on tehtävä jatkuvasti itse työtä menestyksensä eteen.

Jarkko Halunen

– Olemme saaneet tehtyä bändeille selväksi, että pidä jäädä treenikämpän nurkkaan odottamaan levytyssopimusta, vaan bändin on tehtävä jatkuvasti itse työtä menestyksensä eteen.

Oululaisbändit The Scenes, Satellite Stories ja Blind Channel ovat Halusen mielestä esimerkkejä siitä, että promotyö on tehtävä itse ja täysillä. Myös hevigenren ulkopuolelta tulevat bändit ovat nyt aktiivisia.

– On tärkeää tuoda itsensä ulos ilon kautta, mutta realismi ja pessimismi kannattaa säilyttää. Blogit, Youtube ja Spotify auttavat, mutta kun lähdetään oikeasti tekemään musabisnestä, on saatava apuvoimia, jotka auttavat kansainvälistymisessä, Halunen sanoo.