Taideyliopiston pop up -kuppilan löysivät niin vaarit kuin vauvatkin Seinäjoella

Seinäjoella taideyliopiston pop up -kahvila pidetään auki vielä marraskuun ajan, mutta vain ilta-aikaan. Seinäjoen ydinkeskustaan designviikon keskuspaikaksi pystytetystä kahvilasta on tullut yllättävän suosittu. Sinne on ollut helppo piipahtaa.

kulttuuri
Taidekuppilan tapahtumiin on helppo piipahtaa.
Taidekuppilan tapahtumiin on helppo piipahtaa.Pasi Takkunen / Yle

Viime viikkoina Seinäjoella moni on hieraissut silmiään nähdessään rennon pop up -kahvilan, nimeltään Taideyliopiston kuppila.

– Tämä on niin matalan kynnyksen paikka tässä Seinäjoen keskustassa, että hyvin ollaan saatu tänne ihmisiä poikkeamaan, käymään kahvilla ja viettämään aikaa ja tekemään töitäkin tässä paikassa. Sitten samalla myös kuulemaan erilaisia musiikillisia elämyksiä ja näkemään kuvataidetta, kertaa Sibelius-Akatemian projektipäällikkö Piia Kleemola-Välimäki.

Sisustus, tunnelma ja esiintyjät

Rouhea sisustus ja mukava tunnelma onkin vetänyt väkeä vauvasta vaariin.

Taideyliopiston pop up -kuppila.
Jarkko Heikkinen / Yle

– Tämähän on sijainniltaan loistopaikka. Täällä on taidetta näkyvissä ja sehän sopii meille. Me kaikki harrastamme jotakin, olemme harrastavia naisia, ja tämä paikka sopii oikein hyvin. Iästä huolimatta ihan nuorille ja myös meille eläkeläisille, iloitsee Pirkko Mäkelä-Vähäkangas. Naisystävykset tapaavat säännöllisesti toisiaan eri puolilla Seinäjokea.

Palaute innostunutta

– On saatu todella hyvää palautetta esiintyjiltä ja yleisöltä. Meillä on marraskuussa joka tapauksessa tulossa toimintaa, niin huomattiin, että tämä on vielä hyvä paikka jatkaa, sanoo Kleemola-Välimäki.

Taideyliopiston kuppilassa tarjoilusta huolehtii Selmu ry.
Taideyliopiston kuppilassa tarjoilusta huolehtii Selmu ry.Jarkko Heikkinen / Yle

Pysyvästi näille sijoilleen taidekuppila ei kuitenkaan voi jäädä.

– Ei. Valitettavasti Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksiköllä ole sellaisia resursseja, että me tätä pyöritettäisiin ympärivuotisesti. Kaksi kuukautta varmasti riittää. Sen jälkeen palataan Rytmikorjaamolle meidän normaaleihin tiloihin, summaa Kleemola-Välimäki.