Toteutuuko toive? Maauimalasta on haaveiltu Tampereella jo vuosikymmeniä

Jos pormestarin ehdotus menee valtuustossa läpi, Tampere karsii ensi vuonna menojaan 1,4 prosenttia muun muassa henkilöstömenoja supistamalla. Samalla investoidaan maauimalan rakentamiseen Kalevaan.

Kotimaa
Havainnekuva Tampereelle suunnitellusta maauimalasta
Tampereen kaupunki

Tamperelaisilta on tullut kaupungin päättäjille säännöllisesti yhteydenottoja, joissa toivotaan maauimalaa kaupunkiin. Nyt tuo haave näyttäisi toteutuvan. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen esitteli tällä viikolla suunnitelmaa, jossa uimala on hahmoteltu Kalevaan Tampereen uintkeskuksen viereen. Kaavaankin maauimala on jo piirretty.

Tampereen maauimalaan suunnitellaan kahta isoa allasta ja lasten vesipuistoa. Maauimalaan tulisi yksi 50 metrin uima-allas allas ja yksi hyppyallas. Lasten altaassa olisi leikkivälineitä ja liukumäki.

Altaat peitettäisiin aukioloajan ulkopuolella, mikä säästäisi energiaa ja käyttökustannuksia.

Maauimalan rakentaminen maksaa noin 6 miljoonaa euroa. Kävijämääräksi arvioidaan jopa 1 800 ihmistä vuorokaudessa.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen esittää rakentamisen aloittamista ensi vuoden talousarvioesityksessään. Kaupungin investointeihin on ensi vuonna ehdotettu kaikkiaan 220,7 miljoonaa euroa. Suurimman summan haukkaa Rantaväylän tunneli. Liikunnan edistämiseen investoitaisiin maauimalan lisäksi rakentamalla palloiluhalli Tesomalle.

Mitään päätöstä maauimalan rakentamisesta ei vielä ole tehty. Asia on esillä marraskuun sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnassa.