Pyhäinpäivä muuttaa aikatauluja

Valtaosa kaupoista on kiinni pyhäinpäivänä lauantaina. Rajakauppa-aluetta, kuten Torniota, koskevat omat väljemmät auki-olosäädökset.

Kuva: Arja Lento / Yle

Suomalaiset hiljentyvät lauantaina pyhäinpäivän viettoon. Pyhäinpäivän aattona perjantaina esimerkiksi kaupat ja alkot ovat auki normaalisti, postin omat myymälät palvelevat kello 18:aan.

Pyhäinpäivänä lauantaina valtaosa kaupoista on kiinni, mutta sunnuntaina isot kaupat saavat olla auki kello 12:n ja 18:n välillä sekä pienet kaupat vapaasti.

Rajakauppa-aluetta, kuten Torniota, koskevat omat väljemmät auki-olosäädökset.

Kaukoliikenteen linja-autot kulkevat lauantaina pyhäaikataulujen mukaisesti. Junat kulkevat lähes normaalisti lauantaiaikataulujen mukaisesti, mutta joitakin aamun junavuoroja on peruttu.

Kemissä uimahalli auki, Torniossa ei

Kemin uimahalli palvelee normaalisti koko viikonlopun. Perjantaina halli on auki puoli yhdeksään asti illalla, lauantaina polskimaan pääsee kello 12-16.30 ja sunnuntaina klo 9-16.30. Lauantaina järjestetään myös normaalisti Vauva- ja tenavauintiryhmät.

Tornion uimahalli sen sijaan on suljettuna perjantai-iltana ja koko lauantain. Sunnuntaiaamuna altaat kutsuvat jälleen kello 10-17.

Kirjastot niin Kemissä kuin Torniossakin ovat kiinni pyhäinpäivänä lauantaina.