1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Nyt kohtaavat kiekkopomo Kummola ja haastaja Anttonen – odotettu kaksinkamppailu perjantaina A-studiossa

Mika Anttonen on vaatinut Kalervo Kummolaa osallistumaan avoimeen keskusteluun. Herrat kohtaavat A-studion suorassa lähetyksessä perjantaina. Äänestä ja kerro mielipiteesi ehdokkaista!

urheilu
kuva
Stina Tuominen/Yle

Kalervo Kummola, kotimaisen kiekon ylivertaisin vaikuttaja, on hallinnut Jääkiekkoliittoa 70-luvulta lähtien. Viime vuosina Kummolan imago on kärsinyt mm. lippukohun takia. Kummola on korostanut jääkiekon kilpailullisuutta ja kansainvälistä arvokisamenestystä.

Mika Anttonen on ST1-energiayhtiön isä ja Jääkiekkoliiton istuvan hallituksen jäsen. Anttosen mukaan laji kaipaa lisää demokratiaa ja avoimuutta, ja esimerkiksi perheenäiditkin pitäisi saada lajista kiinnostumaan.

Mika Anttonen lähetti liittovaltuutetuille kirjeen, koska ennen vaalia ei järjestetä vaalikeskustelua. Kirjeessään hän sanoo, ettei "kukaan ole suurempi kuin laji". Anttonen haluaa nostaa keskusteluun etenkin jääkiekon arvot ja toimet lajin kalliiden harrastusmaksujen hillitsemiseksi.

Onko Jääkiekkoliitto ollut liian pitkään yhden miehen käsissä? Miksi ehdokkaita on vain kaksi?

Pitäisikö lätkästä tehdä kiinnostavampaa myös kotiäideille ja pitäisikö naisjääkiekkoon panostaa entistä enemmän?

Miten jääkiekkoa pitäisi kehittää ja uudistaa? Saavatko junnut vain harrastaa vai pitääkö seuroissa keskittyä tulevien NHL-tähtien valmentamiseen? Maksaako jääkiekko harrastuksena jo liikaa - ja mitä hintakehityksen pysäyttämiseksi tulisi tehdä?

Anttonen ja Kummolla kohtaavat perjantaina A-studion suorassa lähetyksessä TV1:llä klo 21. Mitä sinä haluaisit kysyä herroilta? Kerro kysymyksesi ja mielipiteesi alla.

Studiossa mukana myös Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo (kok.), lähetyksen juontaa Markus Liimatainen. #yleastudio

Lue lisäksi Kummolan kääntöpiirin kirja-arvostelu.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi