Oletko kohdannut jotain yliluonnollista? – kerro meille tarinasi

Uskomuksen mukaan pyhäinpäivän aattona raja maanpäällisen ja tuonpuoleisen välillä on ohuimmillaan, joten lokakuun viimeinen päivä on siten otollisinta aikaa kokea paranormaaleja ilmiöitä. Oletko kokenut jotain yliluonnollista? Uskallatko kertoa kokemuksistasi vai pelkäätkö leimautumista? Miten selität itsellesi näkemäsi? Kerro tarinasi meille.

Kynttilänvalo on aina kummitusten puolella. Kuva: Hans-Mikael Holmgren/YLE

Lokakuun viimeisenä päivänä vietettävän pyhäinpäivän aaton eli halloweenin uskotaan olevan ajankohtana, jolloin raja maanpäällisen ja tuonpuoleisen välillä ohenee tai poistuu hetkeksi kokonaan. Halloween on siis uskomusten mukaan kaikkein todennäköisin aika kokea jotakin yliluonnollista.

Oletko sinä kokenut jotain yliluonnollista? Miten selität näkemäsi? Uskallatko kertoa kokemuksestasi kasvokkain ihmisille? Keskustele alla. Kokoamme ihmisten kertomuksia heidän yliluonnollisista kokemuksistaan.

Olin yöpymässä ystävieni vanhalla huvilalla. Yritin nukahtaa, mutta minulla oli kummallinen olo. Tuntui, että takanani oli jotain, ja kylmä hiki puski päälle. Sitten alkoi kuulua harmonin soittoa ja naisen laulua. Puristin vierustoveriani kädestä ja kysyin, kuuliko hän mitään. Hän vain nukkui. Käännyin ympäri ja näin, että jääkaapin paikalla nainen soitti harmonia ja lauloi jotain merimiesrallia: " Et seitsemääkymmentä vuotta nää..." Hän oli pukeutunut tulipunaiseen silkkimekkoon. Aamulla kerroin kokemuksestani isännilleni. He kertoivat, että huvilassa oli aikoinaan ollut harmoni juuri samassa kohdassa ja sitä oli soittanut talossa asunut nainen. Myöhemmin naisen pojanpoika kertoi minulle, että isoäiti oli aina halunnut pukeutua punaiseen mekkoon, mutta se ei ollut siihen aikaan soveliasta. Hän tunnisti myös laulun. Isoäiti oli kuulemma rallatellut sitä usein. Olen miettinyt, mistä tuo kokemus ja näky tuli. Emme olleet ystävieni kanssa puhuneet talon aiemmista asukkaista. Ehkä olin nähnyt jossain valokuvan naisesta ja sitä kautta hän oli kulkeutunut todentuntuiseen uneeni.
- Nainen, 23 vuotta

Näen unissa läheisten ihmisten kuoleman. Toistaiseksi unet ovat koskeneet isovanhempiani ja heidän sisaruksiaan, jotka ovat kuolleet unieni jälkeen tai niiden aikana. Pelottaa jo valmiiksi yö, jona näen jonkun muun läheisen kuoleman. Samalla toivon, että uneni eivät enää pitäisi paikkaansa.
- Nainen, 26 vuotta

_Olen ehkä nähnyt tontun. Olin tulossa nuorena tyttönä kotiini, kun näin jonkinlaisen punapukuisen hahmon livahtavan kotitaloni nurkan taakse. Arvelin sen olevan pikkusiskoni, jolla oli tuohon aikaan punainen kokokerrasto. Ajattelin hänen pilailevan kanssani. Kun menin sisälle, selvisi, että siskoni oli siellä ihan tavallisissa vaatteissa. Hän ei olisi ehtinyt vaihtamaan vaatteita. Livahtaja oli lähes lapsen kokoinen, joten en oikein usko, että se olisi ollut jokin eläin. Värikin oli kirkkaanpunainen. Olen piloillani sanonut, että se oli tonttu punaisessa nutussa. Oma selitykseni näylle on, että olin aika väsynyt ja ehkä nurkan taakse livahti kuitenkin jokin eläin, jota en pystynyt tunnistamaan. Uskon, että jokin luonnollinen selitys näköilmiölle on.
- Nainen, 47 vuotta

Olimme ystäväni kanssa pimeällä odottelemassa kyytiä tyhjällä bussipysäkillä. Kuulimme auton lähestyvän ja näimme sen etuvalot. Yhtäkkiä valot kuitenkin hävisivät näkyvistä. Oletimme, että auto oli pysähtynyt toiselle puolelle tietä ja sammuttanut valot. Lähdimme harppomaan toiselle puolelle tietä, sillä luulimme kyytimme saapuneen. Autoa ei kuitenkaan ollut missään. Se oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Alueella ei ollut risteäviä teitä, johon se olisi voinut kääntyä, eikä se ollut voinut kääntyä ympärikään, sillä emme olleet nähneet sen perävaloja tai kuulleet sen liikkuvan mihinkään.
- Mies, 19 vuotta_

Olin yhdeksänkymmentä luvun alussa Iranissa. Äitini oli kuollut samana vuonna. Sain puhelinsoiton. Äitini sanoin tavalliseen tapaan: "Hei ny ja onneksi olkoon." Minä: "Sinä muistit." Äitini: "Tottakai." Oli nimittäin syntymäpäiväni. Kysyin, mitä hänelle kuuluu ja pyysin kertomaan, millaista siellä on. Puhelu loppui ja tuuttasi. En ollut unessa, aivan hereillä.
- Nainen