Suomessa Ebola-epäily – potilas saapui Meilahden sairaalaan illalla

HUSin ylilääkäri Asko Järvinen pitää Ebolan todennäköisyyttä erittäin pienenä. Hänen mukaansa potilas on saapunut Ebola-alueelta Suomeen 22 vuorokautta sitten.

Kotimaa
Meilahden sairaala 19. lokakuuta 2011 Helsingissä.
Meilahden sairaala 19. lokakuuta 2011 Helsingissä.Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Meilahden sairaalan kyltti
Toimittajamme Risto Mattila kommentoi tilannetta suorana kello 21.50 lähetyksessä.

Meilahden sairaalassa infektio-osastolle on saapunut torstaina illalla potilas, jolla epäillään Ebola-tartuntaa.

Ebolan todennäköisyys on kuitenkin erittäin pieni, arvioi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Asko Järvinen Yle Uutisille.

– Mutta emme pysty sitä poissulkemaan näiden tietojen pohjalta, mitä on tullut. Sen takia potilas on tulossa osastolle lähiaikoina, Järvinen sanoi aiemmin illalla.

Järvinen kertoo potilaan saapuneen Ebola-alueelta Suomeen 22 vuorokautta sitten. Hänen mukaansa potilaalla on korkeakuumeinen infektio, joka vaatii sairaalahoitoa.

Potilaan kanssa kontaktissa olleet ovat HUSin mukaan tiedossa. Alustavat testitulokset Ebola-epäilystä valmistuvat vuorokauden kuluessa, HUS kertoo tiedotteessaan. Lopullinen varmuus mahdollisesta tartunnasta saadaan jatkotesteillä kolmessa vuorokaudessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL sai tiedon asiasta alkuillasta. Johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra ei suostunut kommentoimaan asiaa enempää.

Ebola-epäilystä kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset (siirryt toiseen palveluun).