Pirate Bayn perustaja saa tuomion hakkeroinnista

Oikeus katsoi 30-vuotiaan Gottfried Svartholm Wargin syylliseksi poliisin tiedostojen ja sosiaaliturvatietojen laittomaan lataamiseen.

Ulkomaat

Oikeus katsoi Pirate Bayn perustajajäsenen syylliseksi Tanskan laajimmassa hakkeritapauksessa. Tuomion Gottfrid Svartholm Warg on saamassa perjantaina. Syyttäjät ovat hakeneet Wargille kuuden vuoden tuomiota. Hän on odottanut oikeudenkäyntiä vankeudessa jo 17 kuukautta.

30-vuotiaan Wargin katsottiin syyllistyneen it-jätti CSC:n Tanskan tietojärjestelmiin murtautumisesta ja ladanneen laittomasti poliisin tiedostoja ja sosiaaliturvatietoja vuonna 2012. Warg kiisti kaikki syytteet ja sanoi tietokonettaan käytetyn etänä hyökkäysten tekemiseen.

Ruotsi luovutti Wargin Tanskaan viime vuonna. Ruotsissa Warg suoritti vuoden tuomiota veroviranomaisille työskennelleiden alihankkijoiden tietojärjestelmiin murtautumisesta.

Vuonna 2009 hänet tuomittiin vuodeksi vankilaan ja määrättiin maksamaan korvauksia musiikki- ja elokuvateollisuudelle Pirate Bay -sivuston takia. Warg on yksi maailman tunnetuimmista hakkereista.

Lähteet: AFP