Valtio häipyy Malmilta miljoonilla

Helsinki ostaa valtiota ulos Malmin lentokentältä asuntorakentamisen tieltä. Kaupunki valmistelee noin 12 miljoonan euron kiinteistökauppoja Finavian ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Kotimaa
Pienlentokone Malmin kentällä.
Pienlentokone Malmin kentällä.Yle

Helsingin kaupunki ja valtion yhtiöt hierovat kauppoja Malmin lentokenttäalueesta. Kauppaan kuuluu sekä maata että rakennuksia, kuten vanha lentoterminaali. Finavian ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa on valmisteilla 12 miljoonan euron kauppa.

Hintaa laski se, että pilaantuneen maaperän puhdistamisesta tulee kaupungille vielä iso lasku.

Samalla päätetään Finavian käyttöoikeus kaupungin jo omistamaan alueeseen ilman erillistä korvausta. Kaupunki on luovuttanut korvauksetta lentokenttäalueen valtion ilmaliikenteen käyttöön vuonna 1935 niin kauan kuin valtio katsoo sen tarpeelliseksi, kuitenkin korkeintaan 99 vuodeksi

Lentokentän alueella on tarkoitus aloittaa asuntotuotanto viimeistään 2020-luvun alussa. Alueella olisi asuntoja noin 25 000 ihmiselle ja työpaikkoja 2 000-3 000.

Valtio vetäytyy kentältä hallituksen päätöksellä, jolla parannetaan asuntorakentamisen edellytyksiä Helsingin seudulla.

Malmin lentokentän lakkauttaminen on kohdannut paljon vastustusta. Lakkauttaminen lopettaa muun muassa lentokoulutuksen ja harrasteilmailun Malmilla.