1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vaasassa aletaan jo pelätä pienten koulujen puolesta

Vaasan budjetti-infossa todettiin tiukasti, että säästöjä pitää löytyä ja esimerkiksi kouluverkko joutuu suurennuslasin alle. Ennenkin lakkautusuhan alla olleen Asevelikylän koulun aktiivit vetoavat nyt päättäjiin koulunsa puolesta.

Kotimaan uutiset
Asevelikylän koululaisia syksyllä 2010 tutustumassa kirjailijan työhön.
Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Pientä Asevelikylän koulua pyörittävät Jukolan Rakentajat ja Purolan kyläyhdistys vetoavat koulunsa puolesta, kun kaupungissa aletaan miettiä koulusäästöjä.

Asevelikylän koulu on ollut ennenkin lakkautusuhan alla, ja nyt sitä on jälleen ennakoitu yhdeksi lopetettavista kouluista. Asevelikylän koulussa annetaan opetusta 1. - 2. luokilla, ja siellä on reilut kolmekymmentä oppilasta, kaksi opettajaa sekä keittiöapulainen.

– Täällä on niin paljon uusia asuntoja Purolassa ja Impivaarassa, että väkimäärä on yli tuplaantunut viime vuosina, meillä on paineita saada pitää koulu, kertoo Purolan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Peter Remahl.

Asevelikylän koulu on perustettu vuonna 1954 ja siirtynyt nykyisiin tiloihinsa Asevelikylään vuonna 1991. Koulu toimii Asevelikylän kyläyhdistyksen, Jukolan Rakentajat ry:n omistamassa kiinteistössä, jonka korjauksista ja ylläpitotöistä yhdistys kylätalkkarin kanssa huolehtii.

– Eihän niille ole paikkaakaan näille lapsille, ei Onkilahti, Huutoniemi, Teeriniemi pysty ottamaan, Remahl puuskahtaa muiden koulujen tilanteesta.

Vaasaan on suunniteltu valmistuvan uusi Bölen koulu vuonna 2018, ja tämän jälkeen tilannetta pitää arvioida Remahlinkin mukaan uudelleen. Hätiköityjä päätöksiä ei kannattaisi hänen mukaansa tehdä nyt.

Lue seuraavaksi