"Liian pätevä ja kokenut työntekijä on uhka pomolle"

Entiset nokialaiset uskovat, etteivät työnantajat halua palkata heitä edes hanttihommiin, koska eivät usko työntekijöiden viihtyvän työpaikassa pitkään. Aiheesta kävi vilkas keskustelu Yle Uutisten sivulla torstaina.

Kotimaa
Kättely.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Monelle varsinkin ICT-alalta työttömäksi jääneelle uuden työpaikan löytäminen tällä hetkellä on tuskallista. HRM Partnersin tekemän valtakunnallisen tutkimuksen mukaan esimerkiksi korkeasti koulutetuista ex-nokialaisista on työttöminä noin puolet.

Yle Uutisten nettisivulla aiheesta keskustelleiden suuri murhe oli, ettei koulutettuja ja kokeneita työnhakijoita oteta tosissaan. Heidän oletetaan jättävän heikomman työpaikan välittömästi paremman tilaisuuden tultua.

Kannattaisi lähteä siitä, että työn motivaatio on ansiotuloilla toimeen tuleminen. Siihen pyrkii työtä vailla oleva maisterikin. Jos oman alan hommiin ei yrityksistä huolimatta ole päässyt, joutuu laajentamaan skaalaa.

Nimimerkki "Akateeminen työtön 30v" tiivistää monen keskustelijan ajatuksen.

Vihje työnantajille ja rekrytoijille: HALOO ottakaa meitä maistereita ja dippainssejä töihin. JA ei, me emme hae "läpällä" mitään työtä, vaan ihan aikuisten oikeasti haluamme sitä työtä mihin haemme. Me emme myöskään ole heti vaihtamassa työpaikkaa, vaan olemme luotettavia, kyvykkäitä, oma-aloitteisia, osaavia ja oppimiskykyisiä. Jos me emme kelpaa teille, keitä te oikein haluatte?

Voiko ylipätevällä olla työmotivaatiota?

Keskustelijoiden mielestä työnantajat haluavat halvalla osaamattomia ja kouluttamattomia työntekijöitä.

Omalta kohdaltani olen huomannut, että vahva ammattitaitokin estää työllistymistä, siitähän on maksettava PALKKAA. Ilmaista työvoimaa on tarjolla työnantajille pilvin pimein mm. kouluista ilmaiset työharjoittelijat, palkkatuella, työkokeilun muodossa. Työn laadulla ei niinkään ole merkitystä.

Myös ylipätevän työmotivaatio kyseenalaistetaan.

Tämän päivän Suomesta: Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa loistoarvosanoin ja 20+ vuotta työkokemusta erittäin vaativista johtotason tehtävistä. Nyt olen hakenut töitä kuusi vuotta tuloksetta. Olen kuulemma ylikoulutettu ja ylipätevä, joten minun työmotivaationi kyseenalaistetaan täysin. Ensin minua pidettiin liian nuorena - ja vain pari vuotta sen jälkeen olen jo yli-ikäinen... että näin.

Voiko ylipätevä ja kokenut ihminen tosiaan tehdä muka oikeaa työtä?

Minulla on ylempi yhteiskuntatieteellinen korkeakoulututkinto. Eräässä valtion viranomaisessa vapautui vakanssi, jossa työtehtävät koostuivat muutoksenhakuasioiden ratkaisemisesta. Sama viranomainen oli aiemmin palkannut vastaaviin virkoihin muun muassa artesaanin. Minua ei valittu, ja työhönottohaastattelussa työnantajan edustaja ihmetteli, ymmärränkö todella, että kyse on oikeasta työnteosta.

"Pomo pelkää palkata liian päteviä alaisia"

Hyvin suuri osa kommentoijista nosti työpaikan saamisen esteeksi sen, että rekrytoiva esimies pelkää liian kokenutta työntekijää.

Mielestäni yksi syy sille, että korkeasti koulutettu ei saa töitä on se, että monet esimiehet eivät halua heitä koulutetumpaa ihmistä alaisekseen. Hyvin koulutettu ja vaativista tehtävistä kokemusta omaava alainen voi olla uhka esimiehen asemalle ja osaamiselle.

Yksi ISO ongelma johon olen törmännyt työnhaussa ja haastatteluissa. Jos olet hyvin koulutettu ja sinulla on osaamista ja työkokemusta enemmän kuin tulevalla pomollasi. Ei ole mukava tilanne pomolle kun alaiseksi on tulossa osaaja, jolla on osaamista huimasti enemmän.

Nimimerkki "Unemployedin" mielestä työhaastattelijat eivät välttämättä tiedä mitä eri tutkinnoilla tarkoitetaan tai millaisia koulutussisällöt ovat. Ei myöskään kiinnostuta aidosti hakijasta ja hänen osaamisestaan.

Taitava johtaja osaa itse pohtia, miten hakijan osaamista hyödyttää ja mitä uutta hän toisi työpaikkaan. On vain hyväksi, että työnhakija ei täysin vastaa haettua. Vai pelkääkö johtaja muutosta, edistystä ja uudenlaista ajattelua? Siinä tapauksessa hän voi sanoa hyvästit yritykselleen, sitä ei kohta ole.

Yleensä esimiestehtäviin pyrkii kunnianhimoisia, ei välttämättä osaavia henkilöitä. Tämä johtaa siihen, että heikolla osaamisella varustettu esimies ei palkkaa osaajia oman asemansa suojaamiseksi.