Psykiatrisen sairaalan siirto Harjavallasta Poriin lykkääntyy vuosikymmenen loppuun

Satakunnan sairaanhoitopiiri on joutunut siirtämään eräitä rakennushankkeita. Psykiatria siirtyy näillä näkymin Poriin vasta 2019.

Kotimaa
Harjavallan Sairaala.
Tapio Termonen / Yle

Harjavallan psykiatrisen sairaalan siirto Poriin keskussairaalan yhteyteen on siirtymässä vuosikymmenen lopulle.

Suunnitelmissa oli, että sairaalan toiminta siirtyisi Poriin 2018, mutta uuden suunnitelman mukaan siirto on tapahtumassa vasta vuonna 2019. Taustalla on muun muassa kuntien halu lykätä uusia investointeja ja odottaa sote-uudistuksen tuloksia.

Myös uusien K1- ja K2-päivystysosastojen eli eräänlaisten kevyempien päivystysosastojen rakentaminen on lykätty vuodesta 2015 vuoteen 2016.

Tiloja uudistetaan

Satakunnan sairaanhoitopiirin huollon johtaja Tapio Kallio sanoo, että sekä psykiatrian että uusien päivystysosastojen rakentaminen on kuitenkin edelleen vakavasti suunnitelmissa ja ne on tarkoitus rakentaa tällä vuosikymmenellä.

Ensi vuonna Satakunnan sairaanhoitopiiri aikoo muun muassa uusia yhden sairaalaosaston ja lisäksi rakentaa sairaala-apteekille modernit tilat. Lisäksi käyttöön otetaan uusi naisten- ja lastentalo keväällä.

Satalinnan sairaalan myynti Harjavallassa puolestaan on edelleen kesken. Keuhkotautiparantolana alunperin toimineen kiinteistön kaupasta käydään ostajaehdokkaan kanssa marraskuussa lisäneuvotteluja.